RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У місті – «літаючі» іномарки

Впродовж чотирьох днів у Чернівцях сталися дві подібні дорожньо-транс­портні пригоди: іномарки в’їхали в житлові будинки на вулицях Білоруській та Винниченка.

У будинок чернівчанки Наталії Іващук у суботу, 25 травня, о 19.40 влетів автомобіль "Міцубісі". Машина їхала на великій швидкості в бік Калинівського ринку, перекинулася через сітку та пошкодила частину даху будинку на вулиці Білоруській, 35. Водій втік із місця події, але згодом повернувся. Очевидці кажуть, що вулицею машина рухалася з величезною швидкістю.

"Це не міліціонер,
а фото можна
й змонтувати"


Наталія Іващук шокована. Коли авто опинилося під будинком, її син у кімнаті дивився телевізор.

– Машина сюди не заїхала, а перелетіла – у буквальному значенні цього слова, – каже кореспонденту "МБ" пані Наталія. – Це було наче в 3D… Сусід дивився телевізор обличчям до вікна, його ноги висіли на підвіконнику. Прийшов із роботи, відпочивав. Я збирала на городі суниці. Почула гучний скрегіт. Як водій міг так розігнатися, якщо тут розставлені "лежачі поліцейські"?

Водій пообіцяв потерпілим виплатити завдані збитки.

28 травня теж о 19.40 на вулиці Винниченка, 59, водій автомобіля "Форд Скорпіо", не впоравшись із керуванням, допустив наїзд на огорожу будинку. Автомобіль перекинувся. В автомобілі був пасажир. Ніхто не постраждав. Водій із місця автопригоди втік.

Скандал же розгорнувся навколо інформації, що за кермом "Міцубісі" перебував працівник міліції. Очевидці аварії розповіли, що бачили в машині міліцейський кашкет та світловідбивальну накидку, як у працівників ДАІ. Фото міліцейського кашкета на фоні перекинутої машини виставили в одній із соцмереж. Правоохоронці спростовують, що водій був міліціонером.

– Після ДТП водій повернувся на місце аварії, – каже старший інспектор ДАІ в області Іван ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ. – Він мешканець Кельменців і не має жодного стосунку до міліції. Водія перевірили на наявність алкоголю в крові – він був тверезий. А фото з міліцейським кашкетом з’явилося через чотири дні після аварії. Його можна було й змонтувати.

– Водій пояснював, що їхав зі швидкістю 60-70 кілометрів. Йому назустріч виїхав автомобіль, водій уникав із ним зіткнення, – розповідає начальник міського відділу ДАІ Едуард ДУЩАК. – Водієві приблизно 40 років, він приватний підприємець.

У базі ДАІ машина "Міцубісі" зареєстрована на жінку, яка мешкає в Чернівцях. Кореспон­дентові "МБ" вдалося її розшукати, але вона повідомила, що машину продала ще два роки тому. Неофіційно даішники кажуть, що колись машина належала працівникові міліції, тому там міг і залишитися міліцейський кашкет.

Водій втік і добу переховувався

ДАІ передбачає, що аварія на вулиці Винниченка сталася через те, що водій був п’яний. Саме тому втік із місця аварії.

– Після аварії чоловік зайшов до будинку жінки, у паркан якої в’їхав, вмився, кудись зателефонував, а потім втік, – розповідає Едуард Дущак. – ДАІ прибуло через 12 хвилин після виклику, але водія вже не застали. Спілкувалися з його колишньою дружиною, приїжджали до нього додому вночі, але чоловік переховувався. Знайшли його наступного дня.

Водієм виявився 33-річний житель одного із сіл Сторожинецького району. Він розповів даішникам, що машина перекинулася, бо заклинило праве колесо. Так це чи ні, визначить технічна експертиза. Тим часом очевидці стверджують, що чоловік був п’яний. Саме тому він і переховувався, кажуть правоохоронці, але довести це вже не можуть. А водій замість штрафу 2,5-3,5 тисячі гривень сплатить штраф за створення аварійної ситуації та за покидання місця ДТП, а це до тисячі гривень.

Подібні аварії в Чернівцях стаються щороку. Востаннє таку аварію зафіксували в листопаді 2012 року. Тоді іномарка в’їхала в житловий будинок на вулиці Кармелюка. 
Людмила ОСАДЧУК,
Микола КОБИЛЮК
31-05-2013, 17:21
Коментарів 0 Переглядів 3 928

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.