RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Бійка на дискотеці переросла у розправу

Ця кримінальна історія не набула б такого суспільного розголосу, якби батьки потерпілого помилково не вказали у своєму зверненні до ЗМІ, що буцімто у розправі над їхнім 19-річним сином Миколою Мотреску з Красноїльська брав участь сільський голова Їжівців Анатолій Піцул. Адже участь у таких справах керівника органу місцевого самоврядування є тривожним сигналом як для влади, так і для правоохоронців.

"Такої напасті за вісім років головування ще не мав"

– У нас із дружиною – шестеро дітей, Микола – найстарший, – розповідає Дмитро Мотреску, голова багатодітної сім’ї. – Син 21 січня, а це був понеділок, перебував у селі Чудей, чекаючи обідньої пори на маршрутне таксі. Там до нього під’їхала легкова машина й троє невідомих хлопців силоміць заштовхали Миколу всередину й відвезли в якесь приміщення в Їжівцях, де сильно били й знущалися так, що син нині лікується від побоїв у центральній районній лікарні. Претензій до сільського голови Їжівців ми не маємо, хоча він мав повідомити про те, що сталося, спочатку в міліцію, а не в лікарню.

– Була приблизно 17.00, збирався навідатися до нашого дитсадка, – пригадує Анатолій Піцул. – На вулиці до мене підійшов 22-річний односельчанин Микола Павел і повідомив, що спіймав вдома з краденими в нього грошима невідомого хлопця з Красноїльська. Хотів, щоб я підписав якийсь папір. Із машини, яка стояла неподалік, справді вийшов якийсь юнак. Побачив, що він добряче побитий. Зрештою синці були і на обличчі у Павела. Я сказав останньому негайно відвезти побитого хлопця в міліцію і до лікарні. А ще запитав у побитого, чи справді він викрав гроші. Хлопець відповів позитивно. Ось і вся історія. Але потім батьки Миколи Мотреску оприлюднили в Інтернеті свій лист, із якого вбачається, буцімто я був заодно з кривдниками їхнього сина. Цитую: "Звинувативши сина в крадіжці майна в якомусь будинку, голова сільради разом зі спільниками змусив його написати якийсь текст під диктовку". Це явний наклеп на мене. Обурений, зателефонував до батьків Мотреску, сказав, що позиватимуся до суду. Довідавшись про це, Микола Мотреску почав погрожувати мені й вимагати п’ять тисяч євро. Такої напасті за вісім років головування я ще не мав. У Їжівцях проживає шість тисяч осіб, за мою кандидатуру віддали голоси 94 відсотки виборців. Скажіть, хіба я, медик і юрист за освітою, отримав би таку підтримку, якби мав заплямовану честь? Щодо Миколи Павела, то він віддавна має проблеми із законом. Через його поведінку ми неодноразово викликали до сільради його маму, знають про нього і в міліції.

"Били гумовим шлангом, раз потрапили в око"

За словами їжівського дільничного інспектора міліції Віталія Гаденка, напередодні конфлікту в Будинку культури Красноїльська на дискотеці була бійка, де "на горіхи" перепало Миколі Павелу, й той в одному з кривдників впізнав Мотреску, ось і вирішив із друзями поквитатися з ним. Чи так це, повин­но встановити слідство.

– Я був на дискотеці, але Павела не бачив, не кажучи вже про мою участь у бійці, – розповідає Микола Мотреску. – Тому дуже налякався, коли троє невідомих хлопців затягли мене до машини й вдарили. Дорогою вони підібрали якусь пасажирку, яка дала мені дві таблетки від головного болю. Привезли мене в якесь приміщення, напевно, у спортзал, бо бачив спортивні знаряддя. Били гумовим шлангом, раз потрапили в око. Гадав, що осліпну. Казали, що вб’ють, а тіло викинуть на смітник. Наказували цілувати їм трьом руки і ноги. Один із нападників кинув на підлогу гроші, змусив збирати купюри. Процес знімали на мобілки. А потім відзняте хотіли представити голові сільради як доказ того, що я злодій. Однак голова нічого не підписував, наказав відвезти мене до дільничної лікарні в Красноїльську. У мене було лише одне бажання – залишитися живим. У лікарні мені надали допомогу, але порадили звернутися в райлікарню для госпіталізації. Потім подався до рідної сестри в магазин, яка там працює, а вже звідти зателефонували до міліції. У мене переломи двох пальців на лівій руці, струс головного мозку, забій шийного відділу хребта, багато синців. Зараз почуваюся краще, хоча болять голова й нирки. Відвідали мене й родичі нападників, хотіли "миру", обіцяли фінансову компенсацію. Перебуватиму в лікарні ще десять днів.

За словами завідувача травматологічного відділення райлікарні Юліана Поповича, у Миколи Мотреску був струс головного мозку, ушкодження двох пальців лівої руки, забої та синці.

Прокуратура району розпочала досудове розслідування за ч. 2 ст. 296 – хуліганство, вчинене групою осіб, якою передбачене покарання: обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі до чотирьох років.

Також здійснюється досудове розслідування і за заявою Миколи Павела, який повідомив, що 20 січня у Красноїльську його побили четверо осіб, серед яких нібито був і Микола Мотреску – за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). 
Василь Гринюк
13-02-2013, 16:30
Коментарів 0 Переглядів 2 678

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.