RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хто здолає Януковича?
Вибори до Верховної Ради показали, що в Януковича на найближчих президентських виборах є щонайменше троє опонентів: Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Кличко. Експерти прогнозують, що серед опозиціонерів може розпочатися напружена боротьба за єдину кандидатуру, яка змагатиметься з нинішнім президентом 2015 року.
Хто ж протистоятиме Януковичу?

Змушені об’єднатися і йти єдиним табором

Не лідер головний, а робота, яку виконуватиме опозиційний табір після свого об’єднання. Так вважає керівник обласної організації партії УДАР Роман ВАНЗУРЯК:

– Гадаю, Януковичу протистоятимуть усі опозиційні сили, які однозначно змушені об’єднатися і піти єдиним табором. Не маю сумнівів у тому, що всі опозиційні сили об’єднаються і формуватимуть демократичну коаліцію.

– Стосовно лідерів не хочу робити прогнозів, – продовжує Роман Ванзуряк. – Гадаю, тут потрібно більше зосередитися на робочих моментах – засукати рукави і працювати. Варто менше говорити про особистості, а більше – про явища і речі, які потрібно змінювати.

Не поспішають говорити про лідерів і в Об’єднаній опозиції. Так народний депутат від "Батьківщини" Максим Бурбак каже, що від того, як формуватиметься коаліція демократичних сил, залежатиме, кого вона висуне кандидатом у президенти.

– Цей об’єднавчий процес, який розпочався в опозиційних силах, і ті результати, які вони отримали на останніх виборах, доводять, що можливість виграти нам президентські вибори – це обрати єдиного кандидата від опозиції, – каже М. Бурбак. – Побачимо, як формуватиметься коаліція демократичних сил – від цього залежатиме, хто стане цим кандидатом. Я хотів би бачити цією особою людину, яка об’єднає опозицію та всю Україну, яку Партія регіонів розколола.

"Нині є дві кандидатури: Тягнибок і Яценюк"


Буковинські "свободівці" рішуче налаштовані на те, що основним суперником Януковича на президентських виборах буде Олег Тягнибок.

– Нині є дві кандидатури: Тягнибок і Яценюк, – каже керівник обласної організації
ВО "Свобода" Назар Горук. – Хто з них стане опонентом Януковича на виборах, залежить від того, як їхні фракції поводитимуться в парламенті. Можливо, найближчим часом "Свобода" буде тією політичною силою, яка зможе відтіснити "Батьківщину" та інші партії і стане єдиною проукраїнською силою, яка захищатиме інтереси людей. Юлія Тимошенко точно не стане опонентом Януковича на тих виборах, бо, гадаю, доти її не випустять із в’язниці. Яценюк і компанія зробили все, щоб цього не сталося.

А ось "регіонали" переконані, що перемогти Януковича лідерам опозиції так просто не вдасться. Голова виконкому обласної організації Партії регіонів Матвій Куцак:

– Нині не готовий робити кінцеві прогнози, хто саме протистоятиме Вікторові Януковичу 2015 року. Та гадаю, що лідери опозиційних сил можуть стати його опонентами. Особливо боротиметься за владу наш земляк Арсеній. Бачу, він уже всі посади пройшов. Тепер йому залишилося поборотися за прези­дентський пост. Та я не бачу тієї підтримки, на яку вони сподіваються. Хоча нині зарано говорити про це.

Опоненти будуть. Висуватимуться троє опозиціонерів: Яценюк, Кличко і Тягнибок. Та гадаю, що за наступні два роки, ймовірно, ще з’являться нові політичні фігури. Можливо, буде таке, як у Росії: вийшли люди, яких мало хто знав. Але переконаний, що влада Януковича не впаде. 
Микола Кобилюк

Думки експертів

Вадим Карасьов,
політолог:
– Кличко, Яценюк, Тягнибок, Симоненко, Ляшко, Королевська – ось вам весь набір ймовірних кандидатів у президенти України. Гадаю, найбільшими опонентами Януковича на тих виборах можуть бути Тягнибок або Яценюк. Те, що це дві опозиційні системні сили, показали останні парламентські вибори. Ці партії мають розгалужену мережу.
Гадаю, падіння влади відбудеться не так просто. Без Тимошенко це буде важко зробити, адже нинішні опозиційні лідери занадто слабкі. Для того, щоб кинути виклик Януковичу, вони ще не достатньо сильні. 

Ігор Мельничук,
кандидат історичних наук, політолог:
– Все залежить від того, як вирішиться питання з Юлією Тимошенко. Гадаю, до президентських виборів її не звільнять. Бо якщо це допустять, безумовно, президентські вибори виграє саме вона.
Найкомпромісніша фігура – кандидатура Яценюка, бо вона найвигідніша.
Цілком ймовірно, що всередині демократичної коаліції будуть труднощі з визначенням єдиної кандидатури від опозиції на посаду президента. Не виключено, що свої кандидатури висуватиме кожна політична сила, зокрема і Олега Тягнибока. Тож на цьому фоні можуть виникати "тертя" серед опозиційних кандидатур.
Хоч існують і кращі політичні фігури для цієї посади, зокрема Анатолій Гриценко. Та, враховуючи кон’юнктуру, це не та особа, яку може підтримати більшість людей. 

Ігор Буркут,
історик:
– До 2015 року – ще ціла історична епоха. За цей час в Україні можуть статися абсолютно непередбачувані зміни. Тому говорити про те, хто буде кандидатом, ми не можемо.
Хто міг передбачити 1989 року, що через рік в Україні буде президент і ним буде Кравчук? Ми підходимо до дуже серйозного періоду, який може супроводжуватися великими потрясіннями. Ми бачимо, що та система, яка догнивала після Союзу, вже догнила до кінця. І я не робив би будь-яких прогнозів на таке віддалене майбутнє.
Ми можемо побачити, що за ці два роки популярні нині політичні фігури зникнуть взагалі з горизонту та з’являться нові політичні лідери. Я навіть не впевнений, що вибори президента 2015 року відбудуться і сама посада президента збережеться. Не виключений варіант, що в Україні буде зовсім інший державний формат. Світ перебуває перед дуже серйозними змінами. А, як правило, вони починаються у найслабших ланках, якою нині є Україна. Але я дуже хочу помилятися. 
26-11-2012, 13:28
Коментарів 0 Переглядів 2 183

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.