RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

За порушення на виборах знайшли «стрілочників»
Попри численні заяви про порушення під час виборів, наразі на Буковині прокуратура порушила лише одну кримінальну справу. Обвинуваченими є троє молодих людей, які працювали в окрузі №204 на кандидата в депутати Руслана Панчишина.
За інформацією прокуратури області, порушили кримінальну справу за перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права (ст. 157 ч. 3 КК) й умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі (ст. 161 ч. 2).

Вночі опечатали штаб

Подробиці прокуратура не повідомляє.

У штабі Панчишина розповідають наступне.
Двох жителів Хотина затримали в одному із сіл під час розклеювання листівок про те, що кандидат у депутати від Партії регіонів Артем Семенюк буцімто зняв свою кандидатуру з виборів. Хлопців – один із яких неповнолітній – затримали і взяли пояснення. Вони нібито зізналися, що листівки їм дав працівник штабу Панчишина 29-річний Андрій Паламар. Прокуратура порушила кримінальну справу, і 27 жовтня міліція опечатала штаб Панчишина в Хотині, а Андрія Паламаря взяли під варту та протримали в ізоляторі шість днів.

Такі дії правоохоронців викликають подив в опозиції.

– Ми понад 10 разів подавали до правоохоронців звернення про фальшиві листівки, які паплюжили кандидатів від опозиції, але жодного разу не було належної реакції, – розповів керівник обласного штабу Об’єднаної опозиції Максим БУРБАК. – Отримували відповідь: звертатися до окружної виборчої комісії. Навіть одного разу ми затримали двох агітаторів за розклеюванням фальшивок у Чернівцях. Міліція приїхала, забрала їх, взяла пояснення і відпустила. Можу пояснити такі дії у Хотині лише особистою помстою когось із можновладців Панчишину.

Дрібне порушення чи тяжкий злочин?

Сам Панчишин, який колись працював слідчим прокуратури, теж не бачить інших пояснень:

– За правопорушення, передбачене статтею 157, суд зазвичай призначає штраф. А взяття під варту, опечатування й обшук приміщення – це санкції лише за тяжкі кримінальні злочини.

Штаб кандидата опечатали, при цьому не пред’явили документа про порушення кримінальної справи (повідомили про неї лише на словах). До того ж в опечатаному штабі залишилися посвідчення спостерігачів Панчишина, які не змогли поїхати на дільниці. Кандидат стверджує, що на дільницях без спостерігачів відбувалися численні порушення і подав позов до суду про визнання результатів виборів недійсними на 40 дільницях округу.

Тим часом Андрій Паламар провів в ІТТ шість днів.

– Я сам приїхав у прокуратуру області 27 жовтня, але вже додому не потрапив, – розповів Андрій. – Двоє хлопців, яких я знаю і які справді брали у штабі агітаційні матеріали Панчишина, написали, що листівки проти Семенюка дав їм я. Наступного дня написали, що й антисемітські листівки отримали від мене. Я ж і одну, й іншу побачив лише у прокуратурі.
Андрія суд випустив аж другого листопада під заставу, він зараз ходить до прокуратури щодня ознайомлюватися з матеріалами справи. Каже, слідчі дуже поспішають і підганяють його.

– Мені постійно говорили, що вірять у мою непричетність, і закликали вказати, що листівки замовив Панчишин, – ділиться Андрій. – Але я справді цих листівок не бачив раніше. Крім того, кажуть, що їх розповсюджували і в Заставнівському, Кельменецькому, Сокирянському районах, у Новодністровську, але мене там не було.

Інший кандидат Богдан Баласинович вважає, що антисемітські листівки були спрямовані проти нього і звернувся до прокуратури, яка порушила за фактом кримінальну справу. Тепер знайшли фігурантів – Андрія Паламаря і двох агітаторів.
Руслан Панчишин називає такі дії правоохоронців провокацією і категорично спростовує свою причетність до листівок. Зокрема каже, що просто не мав такої кількості людей, щоб забезпечити розповсюдження листівок в усіх містах і селах округу.

– Переконаний, що за цим стоїть голова ОДА Михайло Папієв, – заявляє кандидат. – Так він усунув конкурента свого сина Артема Семенюка на виборах. Так він помстився за те, що я організував збір 10 тисяч підписів за його відставку.
На виборах на окрузі №204 переміг представник Партії регіонів, син губернатора Артем Семенюк – 62 тисячі 287 голосів. Другий – кандидат від УДАРу Богдан Баласинович – 15 тисяч 625 голосів, третій – Руслан Панчишин – 9 тисяч 105 голосів.
Ігор ДОВГАНЬ
13-11-2012, 12:27
Коментарів 0 Переглядів 2 402

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Кореспондентка поспілкувалася з військовими, волонтерами, місцевими


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Без здорових ясен ніколи не будуть здоровими зуби. Лише разом ці дві структури забезпечують добрий стан ротової порожнини. Якщо є проблема пародонтиту чи гінгвіту, то ніколи не буде якісної посмішки.

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.