RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Політичний скандал на блакитному екрані
Сенсаційну заяву цього тижня зробила журналістка телеканалу ТВА Емма Антонюк. Вона розповіла, як нині на каналі створюють новини, і заявила, що їй стало соромно за те, що вона писала джинсу про одного з кандидатів у народні депутати.
23 жовтня вона звільнилася через свою незгоду із ситуацією на телеканалі.

– Звільнилася, бо мені соромно і це треба було зробити раніше, – каже Емма Антонюк. – Я постала перед вибором: або не зможу далі дивитися у вічі сусідам і друзям, або треба йти з улюбленої роботи. Я писала джинсу, робила сюжети, знаючи, що це за гроші, і ставила в них Михайлішина. Це робив майже кожен журналіст, який писав про виставку бісеру чи сесію міської ради. Але настав момент, коли не витримала. У Михайлішина є команда піарників, які відстежують кожне слово, яке йде в ефір чи в газету. Є певні тонкощі, як зробити свого кандидата привабливішим. Наприклад, не називати його регіоналом, бо у Західній Україні не варто позиціонуватися регіоналом, не називати секретарем міської ради, а лише господарником, управлінцем і так далі. Існує багато маніпуляцій і методів показати кращим цього "дядю", який насправді є чистим листком. Насправді він вигаданий персонаж. Коли хтось за нього голосуватиме, навіть не знатиме, хто він насправді. Це лише маніпуляції та піар-ходи.

Я пішла, коли, власне, настав ранок і всі дізналися, що генеральний директор каналу ТВА, який робить всю редакційну політику, офіційно у штабі Михайлішина і підтримує його. І коли він сказав працівникам каналу: "Хто цією позицією не задоволений, може піти з роботи", – я зрозуміла, що настав час звільнятися.

Не шкодую, що зробила це. Я звільнилась не через низьку зарплату, поганий комп’ютер чи ще щось. Мені зараз часто кажуть: "Ти вийшла під прапорами опозиції, політизуєш це питання. То про яку ж чесність ти можеш говорити?" Це було моє особисте рішення. Впевнена, що зараз не та ситуація, коли потрібно зберігати нейтралітет. Мені 22 роки і в мені справді дуже багато максималізму. Я справді вмію розділяти ситуацію на "чорне" і "біле" і справді не соромлюся цього. І дай Боже, щоб і через десять років я не втратила цього.

Натомість генеральний директор каналу ТВА Василь Забродський у день, коли журналістка звільнилася, зібрав прес-конференцію, на якій назвав Емму Антонюк підлою людиною, яка виграла грант на навчання за кордоном і її вже не цікавлять Чернівці.

Для колишньої журналістки ТВА стала несподіванкою фраза Забродського про те, що вона два роки стажувалася на телеканалі.

– Мені не погрожували після цього випадку, – каже Емма. – Але все розвинулося в іншому руслі. Я дізналася, що майже два роки стажувалася на каналі. Чесно, це був сюрприз для мене! Насправді в мене є довідка від каналу ТВА, підписана Забродським, про те, що Емма Антонюк справді працює на телеканалі. Є навіть роздруківка моїх зарплат, тому що, коли я їхала за кордон, мені потрібні були ці документи для посольства.

– Тобі закидали, що легко бути сміливою, коли є запасний аеродром…

– Я не виграла ніякий грант, про який говорив Забродський, – каже Емма. – Так, колись я хотіла поїхати за кордон. Але через особисте життя свідомо вирішила нікуди не їхати. Більше того, Василь Іванович про це знав. Я постійно говорила на роботі, що упродовж найближчого року з каналу не піду нікуди. Тому, говорячи, що в мене є якийсь закордонний грант, нехай він знайде його і покаже той грант мені. Нехай доведе свої слова. Бо немає запасного аеродрому. Бо зараз я безробітна. Але, можливо, згодом знайдуться якісь видання, які візьмуть мене на роботу. І не факт, що в Чернівцях.

До теми

На телеканалі ТВА днями генеральний директор Василь Забродський зупинив передачу, в якій розповідали про статки голови ОДА Михайла Папієва та його родини, зокрема про кандидата-регіонала на окрузі №204 Артема Семенюка.
А невдовзі в ефірі з’явилася передача про "чернівецьку мафію", в якій екс-мера і кандидата в депутати від опозиції Миколу Федорука без доказів і фактів звинуватили у привласненні сотень мільйонів доларів від чернівецьких ринків.
На знак протесту з ТВА звільнилася журналіст Емма Антонюк, щоби не робити замовні матеріали на підтримку кандидата-регіонала Віталія Михайлішина під виглядом інформаційних сюжетів.
Канал ТВА почав відверто підтримувати провладного кандидата, а одного зі співвласників каналу, який є представником опозиції, охорона просто не впустила до приміщення поспілкуватися з журналістами.
Опозиція заявила, що ТВА став відділом пропаганди штабу Партії регіонів. 
26-10-2012, 11:21
Коментарів 0 Переглядів 3 841

Теги -

26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, однієї з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики

Інформацію перевіряють відповідні служби
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.