RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найглибші ями в Чернівцях
"МБ" розпочинає акцію "Обережно! Ями!". Ми відвідаємо вулиці, на яких яма на ямі, виміряємо найглибшу яму і розкажемо про це на сторінках газети. Можливо, це вплине на чернівецьких комунальників і допоможе їм зорієнтуватися, які дороги найбільше потребують ремонту.

"МБ" розраховує на спостережливість і свідомість чернівчан. Тому свою думку з приводу доріг можете висловити, написавши на електронну пошту mail_mb@molbuk.cv.ua або залишити коментар на сайті molbuk.ua. Також є можливість виставити фото.


Що побачили на вулиці.

Першою відвідали вулицю Богдана Хмельницького, бо вона знаходиться у центральній частині міста і при цьому всіяна ямами. Водії, які могли б об’їжджати вулицею Богдана Хмельницького центральну частину міста, навпаки намагаються її уникати і прямувати через вулицю Головну та Центральну площу. Їх можна зрозуміти, адже вже на самому початку вулиці (звертаючи з вулиці Гагаріна), одразу потрапляєш колесом у кілька ям. Ями "підремонтували" і засипали щебенем.

Водій Володимир, який возить товар до продуктового магазину, скаржиться, що на таких ямах і шарову опору можна пошкодити, і колесо пробити.

– Тиждень тому ремонтували каналізацію, розрили яму на розі вулиць 28 Червня та Б. Хмельницького і так це все залишили, – каже Володимир. – Щороку тут частинами роблять ямковий ремонт, але це не дає результату. Окрім того, обабіч дороги люди залишають свої машини, тож іноді навіть немає можливості об’їхати яму.
Паспорт дороги. Протяжність вулиці – 1,2 кілометра. На цій відстані налічили майже десять великих ям. Найбільше розбита дорога на перехрестях: повністю у ямах дороги на розі вулиць Б. Хмельницького та Горького, а також на розі вулиць 28 Червня та Б. Хмельницького.


Обіцянки влади.

"На вулиці Б. Хмельницького справді є чимало ям, – каже начальник комунального управління Ярослав Кушнірик. – Там латка на латці, тому що на вулиці часто були прориви води. На ремонт вулиці Б. Хмельницького потрібно 18 мільйонів гривень. Там зроблять капітальний ремонт із заміною всіх мереж. Спочатку замінять водопровід. Ремонт плануємо розпочати вже за тиждень, частину робіт виконаємо цього року. Це досить великий об’єкт і багато часу були змушені витратити на тендери та різну документацію.

Найглибші ями в Чернівцях


Найглибша яма‭ ‬– на початку вулиці Суворова.‭ ‬Заміряли її рулеткою.‭ ‬Аж‭ ‬16‭ ‬сантиметрів‭ – ‬така глибина ями посеред дороги.

Що ми побачили

Розбита дорога уже не перший рік дратує мешканців.‭

- Ця дорога не ремонтувалася 40 років, - впевнена мешканка вулиці Валентина Миколаївна. - Нещодавно тут почали ремонтувати багатоповерховий будинок і вантажні машини дорогу вщент розбили. Навіть сміттєва машина об’їжджає дворами, що не їхати цією вулицею. Півтора роки тому зверталися до комунальників, щоби відремонтували дорогу, нам лише повідомили, що на це немає коштів і в плані ремонтів вулиці суворова немає.

Побоюються цієї вулиці‭ ‬й таксисти.

‎– Ось замовлення прийняв, чекаю на пасажира, – каже водій таксі Андрій. – Майже десять хвилин ніхто з водіїв, які були в цьому "квадраті", не зголосилися їхати на Суворова. Такі дороги – це смерть для автомобіля.

Паспорт дороги. Протяжність вулиці - 0,5 кілометра. Але вона повністю встелена ямами.‭ П‬орахувати всі ями на вулиці Суворова‭ –‬ неможливо.‭ ‬Дійшовши до середини вулиці,‭ ‬таких ям нарахували‭ ‬приблизно‭ ‬40. Деякі‭ ‬з них сягають довжини двох-трьох метрів.‭

Обіцянка влади

‎– Частину вулиці Суворова (від вулиці О. Невського до Фрунзе) мають відремонтувати забудовники, які там будують, – каже заступник керівника департаменту житлово-комунального господарства Ярослав Кушнірик. – Кошти на ремонт іншої частини вулиці – від вулиці О. Невського до вулиці Чапаєва – ми плануватимемо тоді, коли забудовник завершить свої роботи.

‎– Фірма-забудовник "Фенікс-Інвест" повинна відремонтувати частину вулиці Суворова. Але ремонтні роботи визнали недоцільними, бо забудовник там мав прокладати інженерні мережі, – каже перший заступник директора департаменту, начальник управління капітального будівництва Сергій Шиляєв. – На жаль, це підприємство діє нині не зовсім коректно. Тому я пропонував заступнику міського голови Василю Тимофєєву зібрати нараду щодо виконання попередньої домовленості забудовника. Це питання нині на контролі у відділі контролю за об’єктами містобудування нашого департаменту.

Вулиця Главки відлякує туристів
Найглибші ями в Чернівцях

Паспорт дороги. Протяжність – 650 метрів. На цій ділянці кореспондент "МБ" налічив приблизно півсотні дрібних і великих ям. Найбільш ушкоджена ділянка дороги – неподалік рогу з вулицею Марка Вовчка.

Найглибша яма на вулиці Йозефа Главки – неподалік
будинку №6. Глибина – 14 см.

Що ми побачили

Вулиця Йозефа Главки майже повністю вкрита дрібними та великими ямами. Жителі кажуть, що вона в такому стані уже понад десять років. "Не соромно нашій владі, що біля головного корпусу ЧНУ – дорога у ямах?" – скаржаться люди.

Чи не найбільше нарікають на стан дороги працівники Музею буковинської діаспори, розташованого на цій вулиці. Науковий співробітник музею Наталія ПОНЮК каже, що вулицю не ремонтують уже 15 років.

– Звісно, ми дуже обурені через ці ями. Щодня ходимо на роботу і доводиться спотикатися на цій дорозі, – каже Наталія Степанівна. – Знаю, що місцеві мешканці теж неодноразово скаржилися. Раніше цією вулицею їздило не так багато транспорту, як нині.

– Туристів, які приходять до нас на екскурсії, дуже лякає стан дороги, – продовжує жінка. – Вони просто жахаються! Хто ж бачив, щоб таке неподобство було в самому центрі міста? Приїде той автобус двоповерховий і ніде йому розвер­нутися.

Що каже влада

Міські чиновники обіцяють вже до кінця року залатати ями на вулиці Главки. Але на капітальний ремонт дороги цього року очікувати не варто.
– Незабаром ми будемо ремонтувати вулицю Коцюбинського, яка знаходиться неподалік. Замінимо тротуари, бордюри, – каже керівник департаменту житлово-комунального господарства міста Дмитро СІРМАН. – Ями на вулиці Главки теж ліквідуємо. Це буде ямковий ремонт. Капітальний обіцяємо вже наступного року".

На Буковинській
з ям летить каміння


Найглибші ями в Чернівцях

Паспорт дороги. Протяжність – 1,3 км. На цій ділянці кореспондент "МБ" налічив вісім великих ям. Найушкодженіша ділянка дороги – нижче монастиря.
Найглибша яма на вулиці Буковинській – неподалік
будинку №22. Глибина – 10 см.

Що ми побачили

Частина вулиці Буковинської вкрита великими ямами, які підсипані гравієм. Тут досить інтенсивний рух транспорту. Щоразу, коли проїжджають автомобілі, дорогою розлітається каміння з ям.
Водіям доводиться зупинятися перед кожною "діркою" на Буковинській. Жителі навіть жартують: "Ці ями – замість "лежачих поліцейських".

– Ми вже втомилися. Ніхто не наглядає за станом цієї вулиці, – каже чернівчанин Олександр Громик. – Через ці ями автомобілі ламаються!

– Час від часу ями засипають гравієм. Але ж це не робота! Нехай швидше їх залатають, – додав житель вулиці Григорій Іванович.

Що каже влада

У департаменті житлово-комунального господарства міста знають про проблемну ділянку на Буковинській. Зокрема заступник директора департаменту Ярослав Кушнірик каже, що поточний ремонт цієї частини дороги робитимуть уже цього року.

– На цій вулиці є кілька дуже аварійних ділянок каналізації. Цієї зими там був навіть один провал. На останній сесії міськради виділили кошти водоканалу для того, щоб працівники підприємства замінили аварійні ділянки каналізації. Лише після проведення цих робіт ми зможемо замінити покриття дороги. Поточний ремонт буде вже цього року. А капітальний ремонт не передбачається, – повідомив Ярослав Денисович. 

Ями на Вижницькій люди засипають самі

Найглибші ями в Чернівцях

Паспорт дороги. Протяжність – 3,2 км. Перелічити всі ями неможливо. Найбільш ушкоджена ділянка – початок дороги поблизу вулиці Горіхівської.
Найглибша яма – на вулиці Вижницькій – неподалік будинку №19А. Глибина – 10 см.

Що ми побачили

Вулиця Вижницька – частково асфальтована та частково гравійна дорога. Асфальт вкритий маленькими, але відчутними для водіїв ямами. Більшість ям місцеві мешканці час від часу засипають самотужки. Люди скаржаться, бо ремонту Вижницька не бачила уже кілька років.

– Цей шматочок асфальту, від початку вулиці Горіхівської, дуже зруйнований, – каже чернівчанка Орися Микитюк. – Загалом це цілих 900 метрів! Ми сподівалися на ямковий ремонт, але це щастя нас обминуло. Нині діти йдуть до школи, а водії змушені оминати ями і петляти. Цей шматок дороги небезпечний для дітей.

Водії теж не задоволені станом вулиці.
– Бачив, що час від часу сюди приїжджають грейдери і засипають ями. Але це не робота. Вулицю вже давно потрібно ремонтувати, – розповів водій Іван.


Що каже влада

Гравійну частину вулиці Вижницької заасфальтують, але невідомо коли. Наразі вона у списку програми асфальтування доріг міста. Не відома нині й сума коштів, яку виділять на латання вулиці Вижницької, – про це кореспондентові "МБ" розповів заступник директора департаменту житлово-комунального господарства міста Ярослав КУШ­НІРИК.

– Асфальтовану частину вулиці Вижницької ми відремонтуємо. А на гравійній частині ми час від часу пускаємо грейдер. Ця дорога є у програмі асфальтування гравійних доріг. Поточний ремонт буде цього року, а капітальний – наступного. Суму коштів, яку виділять на ці роботи, назвати не можу – це залежить від бюджету". 
Редактор: misha
27-07-2012, 13:48
Коментарів 0 Переглядів 4 450

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.