RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Конкурента – в писок

Перевізник, який нелегально працює на пасажирському маршруті, побив водія автопідприємства, яке офіційно обслуговує маршрут. Ця подія сталася 13 червня вранці у Веренчанці Заставнівського району.

На підмогу водію кинулося двоє жінок

– На маршруті сполученням "Веренчанка – Чернівці" працюю три роки від Кіцманського автопідприємства 17739, – розповідає потерпілий Іван Довбенчук, 1959 року народження, житель Чунькова. – Побачив уже знайому картину: нелегальний перевізник Тарас Довбенчук, колишній співробітник міліції, своїм бусом забрав моїх пасажирів. Довелося його зупинити, адже мені доводиться перевозити людей, які належать до пільгової категорії пасажирів, тобто тих, які не платять за проїзд. Тарас Довбенчук, вийшовши з автобуса, закричав мені: "Я тебе поставлю на місце!" Й одразу ж вдарив мене в обличчя. Далі почав завдавати удари руками та ногами по всьому тілу. Невідомо, скільки тривала б розправа, якби мені на підмогу не кинулося двоє жінок з автобуса, які й відтягли озвірілого Довбенчука. Оговтавшись, я сів за кермо й поїхав до Заставни. Це передбачено ранішнім маршрутом: повернувшись з райцентру, беру пасажирів із села до Чернівців. У Заставні мені стало погано. Попросив у пасажирів пробачення, але далі їхати не міг: боліло у грудях і паморочилося у голові. Тарас Довбенчук, його син та зять уже кілька років займаються нелегальними пасажирськими перевезеннями. Розпочинали з одного буса, а нині мають їх аж три. За один робочий день вони мають щонайменше 150 доларів "чистої" виручки. Але пільговиків не беруть, бо це невигідно. Натомість нам, легальним перевізникам, треба виконувати план, дбати про справність автобусів. На незаконність дій Тараса Довбенчука скаржилися до різних органів, але він продовжує "красти" пасажирів: відбувається штрафами і попередженнями. Зрештою, чоловік так знахабнів, що вдався до рукоприкладства. Якщо на цьому маршруті не наведуть лад, піду з роботи, бо ризикувати здоров’ям чи навіть життям не хочу. Раніше я працював на маршруті "Вікно – Чернівці". Ніхто з тамтешніх жителів жодного поганого слова не сказав. Більше того, коли довідалися, що перебуваю в лікарні, прийшли мене провідати. Були у мене керівник автопідприємства та головний інженер. Казали, що звернуться до Веренчанської сільської ради, нехай збори селян чи сільська рада вирішують, як бути.

Міліція здійснює розслідування випадку

– Іван Довбенчук потрапив до нас із забиттям грудної клітки, підвищеним артеріальним тиском. Стан його здоров’я задовільний, але ще роблять додаткові обстеження. Лікуємо до повного одужання, – каже Ярослав Дупешко, завідувач хірургічного відділення Заставнівської районної лікарні.

Потерпілий водій маршрутки звернувся з відповідною заявою до райвідділу міліції.

Як повідомив начальник Заставнівського районного відділу міліції Сергій Доцен, нині триває розслідування цього інциденту. Зрозуміло одне: йдеться про конкурентні стосунки між перевізниками.

– Щодо побиття нашого водія ми звернулися до різних інстанцій. Вимагаємо від місцевої влади навести лад у пасажирському перевезенні і припинити свавілля нелегальних перевізників, через яких маршрути на Веренчанку збиткові, – каже Дмитро Стеф’юк, голова правління Кіцманського ВАТ "АТП-17739". Днями у цьому селі має відбутися сесія сільради, на якій ми маємо намір побувати й порушити наболілу проблему. Адже мало того, що у нас найменші в Україні тарифи, то ще й зловмисники піднімають руку на наших водіїв.
Василь Гринюк
23-06-2012, 13:06
Коментарів 0 Переглядів 3 271

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.