RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У «Рязані» торгу не буде

У місті приблизно 20 недобудованих об’єктів комунальної, державної та приватної власності. Деякі з них, наприклад, аквапарк, супермаркет "Фуршет", будинок торгівлі "Рязань", планували завершити ще до 600-річчя міста. Та цьому завадила фінансова криза. Будівництво призупинилося до невизначених термінів.

У другому кварталі 2012 року, як запевнили в управлінні капітального будівництва міськради, завершать хірургічний корпус міської дитячої лікарні на вулиці Буковинській. На це необхідно ще майже 11 мільйонів гривень. Півтора мільйона виділили з міського бюджету.

Решту коштів сподіваються отримати як субвенцію з держбюджету. З усієї суми коштів 6,4 мільйона гривень потрібно на придбання медичного обладнання. Ще три мільйони – на завершення корпусу.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я міськради Ігор Незборецький, усі відділення новозбудованої лікарні мають обладнати сучасним дорогим обладнанням. "Ми не хочемо квапитися з відкриттям нового хірургічного корпусу, бо прагнемо, щоб усе тут було ідеально, – запевнив він. – Це має бути найкращий хірургічний корпус дитячої лікарні в Західній Україні. Лікування тут також буде найефективнішим".
Цього року, можливо, розпочнеться будівництво двох готелів: "7 днів" на вулиці Івана Франка та готелю на площі Турецької Криниці.

"Нещодавно представники мережі готелів "7 днів" зустрічалися із секретарем міськради Віталієм Михайлішиним. Вони не відмовляються від будівництва і пообіцяли розпочати його ще цього року, – розповів головний архітектор міста Сергій ГОМОНОВИЧ. – Імовірно, що чернівецька фірма "Граніт-плюс" незабаром розпочне будувати готель на площі Турецької Криниці. Вже розроблено проектно-кошторисну документацію. Та у зв’язку з конфліктом із мешканцями, які були проти будівництва готелю, проект довелося переробляти. Що буде з іншими недобудованими об’єктами, поки що невідомо. Ми не маємо жодного впливу на приватні структури. Не можемо отримати від них достовірної інформації: коли завершиться будівництво, яка його кошторисна вартість, які джерела фінансування".

– Торік до нас зверталися представники супермаркету "Фуршет". Просили виділити їм додаткову земельну ділянку під паркінг. Ми їм відмовили, оскільки там проходить високовольтна лінія та є інші обмеження. Після цього від них нічого не чути, – каже головний архітектор. – Також не знаємо, коли завершать аквапарк. Щоправда, контролювати спорудження цього об’єкта пообіцяв губернатор Михайло Папієв. Чув, що навіть знайшовся інвестор для завершення робіт.

Не вистачає коштів і на закінчення будинку торгівлі "Рязань". Підприємець взяв кредит у банку і не може розрахуватися з ним. Нині це питання вирішують у суді.

Невідомо також, що буде з готелем на вулиці 28 Червня. Приватна фірма з Одещини хотіла переробити його на житловий будинок, та поки що це питання не вирішено.
Надія БУДНА

До теми

Нині в Україні налічується понад 18 тисяч недобудованих об’єктів.
У комунальній власності перебуває 41 відсоток довгобудів, у які вкладено 28 мільярдів гривень.
У недобудовані об’єкти державної власності вкладено 53 мільярди гривень.

2012 року завершать

 Хірургічний корпус міської дитячої лікарні. Будівництво розпочалося ще 2006 року. Кошторисна вартість об’єкта – 56,4 мільйона гривень. Уже освоєно 45,5 мільйона. На завершення робіт необхідно ще 10,9 мільйона гривень. Загальна площа хірургічного корпусу – понад 10 тисяч квадратних метрів. Він розрахований на 150 ліжко-місць.
Розпочнуть будувати

 Чотиризірковий готель "7 днів" на вулиці І. Франка. Проект чернівецького архітектора Ярослава Бойка вже затвердили на засіданні архітектурно-містобудівної та громадсько-консультативної рад. П’ятиповерховий готель розрахований на 200 номерів. Також передбачено бар, ресторан, паркінг на 50 місць.

 Готель на площі Турецької Криниці. Виготовили та погодили проектно-кошторисну документацію. Інвестор провів підготовчі роботи та переніс котельню. Поки що на цьому місці видніються руїни розваленої будівлі, закриті щитами із зображенням Чернівців.

 Аквапарк. Фірма "Глобус-2020" обіцяла збудувати його до 600-річчя Чернівців. Інвестор встиг до кризи завершити основні роботи. Але на закінчення будівництва коштів не вистачило. Торік на підсумковій прес-конференції голова ОДА Михайло Папієв запевнив, що аквапарк відкриють 2012 року. Інвестувати добудову аквапарку взявся вінницький бізнесмен Володимир Продивус.
Не завершать цього року

 Будинок торгівлі "Рязань". Його мали добудувати ще 2009 року. Та інвесторам не вистачило коштів. Нині колишній універмаг перетворився на притулок для бомжів та бродячих собак.

 Супермаркет "Фуршет" на вулиці Галицький Шлях. Інвестор взяв земельну ділянку в довгострокову оренду на 49 років. Будівництво розпочалося 2008 року. Згідно з проектом, тут повинні бути магазини промислових, продовольчих та будівельних товарів, ресторан, зал для боулінгу.
16-03-2012, 11:40
Коментарів 0 Переглядів 3 548


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!