RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Ці державні структури – наче приватні»

Щоби переоформити довідку про послугу з газопостачання, чернівчанинові Григорію минулого тижня довелося півтори години вистояти у черзі до працівника служби.

– Добре, що вийшов від нього з результатом – довідку дали. Але перед цим довелося місяць ходити інстанціями, "маринуватися" у чергах, – каже чоловік.
– А мені якось треба було довідку взяти у службі у справах дітей. То до нас із дружиною чиновники так поставилися, наче ми прийшли до них до хати. Не хотіли спочатку той папірець давати і все посилалися на відсутність начальника, – розповідає чернівчанин Олег. – Врешті довідку ми отримали – через день. Зате нервувались. Враження таке, що ці державні структури – наче приватні.

На скільки легко чернівчанам потрапити у кабінети державних структур та скільки часу потрібно вистояти у чергах, з’ясовували кореспонденти "МБ".

"Це ж не безкоштовно – кожна довідка – 50-60 гривень"
У Чернівецькому комунальному обласному бюро технічної інвентаризації у понеділок вранці людей небагато. Об 11.00 під кабінетом зібралися з 10 осіб.

– У приймальні дні тут завжди черги, – каже чернівчанка Тетяна УГРИНЮК. – Стояння у черзі забирає і час, і нерви. Займаюся оформленням документів на продаж квартири. Термінова процедура триває три дні. Я вже вдруге тут.

Приймальні дні у дозвільному офісі при департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин завжди славилися чергами.

– Заходимо-виходимо по кілька разів на день. Я здала документи ще у березні, – каже бухгалтер на підприємстві Ольга ЖЕВКА. – Багато людей було після Нового року. Зараз поменшало. Хотілося, щоби такі структури більш злагоджено організовували прийом громадян. Все-таки підприємці сплачують державі податки. Питання черг потрібно вирішувати. Державним структурам треба щось вигадати – це ж не так важко. Можливо, збільшити кількість осіб, які працюють із документами. Довідки ж видають не безкоштовно. Кожна довідка коштує 50-60 гривень.

Під дверима державної нотаріальної контори – приблизно 10 людей. З-за дверей чути невдоволений крик нотаріуса. З його кабінету виходить знервована світловолоса жінка, яка крутить вказівним пальцем біля скроні.

– Я вже півроку не можу тут вирішити проблеми зі своєю квартирою… – вигукує.
– У цих чергах можна з’їхати з глузду, – обурюється чернівчанин Віталій. – Я уже два місяці оббиваю поріг цієї установи, щоб оформити документи на право власності своєї квартири. Отримав її у спадок. То чому я по 20 разів повинен бігати сюди?

На дверях одного з кабінетів висить табличка: "Нотаріус у даному кабінеті прийом не веде". Люди обурюються: "Якби цей кабінет працював, таких черг не було б".

"Нехай ідуть до приватного нотаріуса"

Керівництво структур, де люди стоять у чергах, проблеми не бачить.

– Наш відділ для того й створювали, щоби під кабінетами департаменту не утворювалися черги, – каже начальник із підготовки документів дозвільного характеру (дозвільний офіс) при департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин Едуард БАТРАНОВСЬКИЙ. – Ми приймаємо щодня, тому великих черг не спостерігаємо. Є дні, коли багато людей. У нас велике приміщення, є можливість присісти та зачекати.

– Черга – поняття суб’єктивне, – говорить в. о. начальника Чернівецького комунального обласного бюро технічної інвентаризації Алла КОЗАК. – Зараз таких черг, як, скажімо, торік, немає. Колись усі збігалися зранку та робили гармидер. А за останні вісім місяців люди навчилися приходити протягом дня. Хто хитріший, іде після обіду, адже вранці завжди трохи більше людей.

У Першій Чернівецькій державній нотаріальній конторі з проблемою, хоч як би й хотіли, але впоратись не можуть.

– Якщо люди не можуть стояти у чергах, нехай ідуть до приватного нотаріуса, – порадили там. – Коли працюють троє нотаріусів, черга просувається швидко. А коли у конторі залишається працювати один, бо інші нотаріуси на виїзді, доводиться чекати.
Ольга ГНІДАН, Микола КОБИЛЮК
Редактор: misha
11-10-2011, 11:33
Коментарів 0 Переглядів 3 527

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.