RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мільйон у дорогу –  заради високих чинів

Повторний ремонт вулиці Винниченка здійснювали у Чернівцях упродовж кількох днів.
До редакції телефонують та залишають коментарі на сайті molbuk.ua здивовані люди – навіщо ремонтувати вулицю, яку декілька років тому капітально зробили?

Містом ширяться чутки, що цією вулицею з аеропорту мають проїхати до Банченського монастиря на початку жовтня високі гості – на відкриття собору.

Навіщо ремонтувати вулицю, яку лише нещодавно привели до пуття і яка, порівняно з багатьма іншими, виглядає чудово, з’ясо­вував кореспондент "МБ".

Чиновники:
то не ремонт, а поверхнева обробка


– Це не повторно ремонтують вулицю Винниченка. Здійснюють поверхневу обробку для того, щоби дорога не розбивалася, – пояснив Ярослав КУШНІРИК, начальник управління комунального господарства, заступник директора департаменту ЖКГ міськради. – Трирічна гарантія дороги вже минула. Поверхневу обробку зробили для того, щоби дорога не розвалювалась, а добре зберігалася. Капітальний ремонт дороги коштує 80 гривень за квадратний метр. Квадрат же поверхневої обробки коштує 35 гривень. Ми просто зберігаємо те, що зроблено, і тепер ця вулиця служитиме набагато довше.

Чиновник повідомив, що на повторні ремонтні роботи лише вулиці Винниченка з дорожнього фонду міського бюджету виділили 951 тисячу гривень.

– Тут була хороша дорога, навіщо її ремонтувати? – обурюється мешканець вулиці Винниченка Ілля. – Насипали тут щебеню, а на краях вулиці навіть нормально не втоптали. Каміння розлітається на тротуари, на людей. Краще би Миколаївську вже залатали – їхати там неможливо!

– Гадаю, депутати з можновладцями просто відмивають гроші, – каже чернівчанин Дмитро. – Навіщо цю вулицю ремонтувати? Щоби й надалі іномарки тут "літали"?

– Їжджу вулицею щодня. Бачив, як нашвидкуруч виконували роботи, – каже таксист Микола. – Залили асфальт, насипали щебеню. Недовго це прослужить. Місяць – максимум.

То для кого ж аврально готують дорожнє полотно?

Ще місяць тому начальник управління з питань внутрішньої політики ОДА Ганна МАЛЬОНА нам повідомляла, що приїде президент. Він прибуде на освячення собору у Свято-Вознесенському монастирі у Банченах.
Тепер чиновниця нічого нового додати не змогла.

– Нині я не можу вам сказати дату, бо ще немає точної інформації. Про те, хто, окрім Президента України, буде на відкритті храму, теж нічого сказати не можу, – повідомила чиновник. – Це вирішує Адміністрація Президента. ОДА до цього нічого не має.

Настоятель Свято-Возне­сенського монастиря у Банченах отець Михайло ЖАР повідомив, що освячення храму відбудеться другого жовтня.

– За детальнішою інформацією звертайтесь до митрополита Онуфрія. Він цим займається, – додав настоятель.
Поспілкуватися з владикою Онуфрієм не вдалося. Однак у Чернівецько-Буковин­ській єпархії Української Православної Церкви нам повідомили, що першого-другого жовтня у Банченах перебуватиме Патріарх Московський Кирило.

У Банченах наводять "глянц"

У Банченах до приїзду поважних гостей наводять "глянц". Один із робітників, який працює у соборі у Банченському монастирі (ім’я попросив не вказувати, – авт.), розповів, як готуються зустрічати високих гостей:

– Нині там наводять "марафет". Викладають плитку, розписують собор. На фресках у храмі святих більше, ніж у Біблії! Кажуть, що на розпис храму виділили три мільйони євро. Працює приблизно сотня людей. Художники з Москви та Петербурга. Інші робітники – буковинці. Люди говорять про те, що на початку жовтня приїдуть президенти Молдови та Румунії. Крім того, будуть Лукашенко, Путін або Медведєв. Зарплату дають вчасно, грошей не шкодують. Харчування безкоштовне. Годують добре: і овочами, і м’ясом, якщо немає посту. Буває, наїдаємось так, що ще дві години не можемо працювати! 
Микола КОБИЛЮК
1-09-2011, 15:42
Коментарів 0 Переглядів 3 478

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.