RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У магазинах міста розпочався сезон літніх розпродажів. Знижки сягають 50-70 відсотків. Все залежить від магазину та товарів для розпродажу. Наймасовіше розпродують купальники та сонячні окуляри. Знижки на них коливаються в межах 60-70 відсотків. Наприклад, окуляри на будь-який смак можна купити в середньому за 45 гривень. Вдвічі подешевшали і купальники. В одному з магазинів міста, що на вулиці Івана Франка, під розпродаж потрапила вся літня колекція купальників. Проте чернівчани не квапляться купувати окуляри та купальники, бо сезон вже закінчився. Натомість великий попит на розпродаж спідниць, літніх суконь та футболок. Купують і літнє взуття. Кореспондент "МБ" перевіряла, наскільки доречний ажіотаж біля речей із розпродажу, чи якісні речі та чи справжні знижки.

Скупитися на розпродажі можна вдвічі дешевше

Вирішила пройтися бутиками в центрі міста. Знижки – майже в кожному магазині. Заздалегідь склала список, на які речі звертатиму увагу. Записала найбільш практичні та найнеобхідніші для дівчини – спідницю, босоніжки та блузку. Поклала в гаманець 800 гривень, зауваживши, що в середині червня чи на початку липня цих грошей на такий гардероб мені ніколи не вистачило б. Заходжу в один із магазинів на вулиці І. Франка. В асортименті – найрізноманітніші жіночі речі: від блузок до джинсів. Під розпродаж потрапив не весь літній одяг. "Знижки – лише на ті речі, яких залишилося найменше, – пояснює продавець. – Акція триватиме до останнього продажу".

Зауважую, що тут великий вибір блузок. Знижка – 30 відсотків. Фасони та кольори – суто літні: з мереживом, короткими рукавами рожевого, салатового та жовтого кольорів. У середньому таку блузку можна придбати за 80-90 гривень.
Розпродажу – повний гардероб


У магазині, що знаходиться на вулиці Головній, чималий вибір літніх футболок, суконь та спідниць. Під розпродаж потрапили абсолютно всі речі. Як пояснила продавець, у вересні мають завезти осінню колекцію. Знижки коливаються в межах 20-40 відсотків. Зокрема спідниці продають за 120-130 гривень, сукню теж можна знайти за такою ціною.

На тій самій вулиці – магазин, де розпродують взуття. Знижки – від 40 відсотків.

– Босоніжки, які ще місяць тому коштували 350 гривень, нині можна придбати за 200, – розповідає продавець та показує босоніжки кремового кольору на високих підборах.

Iноді розпродаж – дорожче, ніж продаж


Заходжу до іншого магазину. Там знижки на літнє взуття – до 50 відсотків. Молода жінка придивляється до елегантних босоніжок.

– Можна купити, – каже мені. – Адже знижка велика, аж 50 відсотків. Де я так дешево ще їх куплю?
Запитує в продавця ціну. Виявляється, вони коштують 600 гривень.

– Це зі знижкою? – перепитую, здивувавшись.
Проте згодом виявляється, що знижка 50 відсотків стосується тільки кількох речей, яких уже немає. "Товар, який підлягав розпродажу, закінчився", – пояснила продавець.

В одному з магазинів у центрі міста теж діє літній розпродаж – знижки 40 відсотків. Жіночі сарафани коштують від 300 гривень. На Калинці такі самі коштують по 250. В іншому бутику, що на проспекті Незалежності, – 280. І це без цінника зі знижкою. Як таке може бути?
У магазині мені пояснюють, що сарафани фірмові перед акцією коштували значно дорожче – майже 500 гривень.
Марина КОРПАН

Коментар фахівця


Як не погоріти
на розпродажу


Надія КУТИНІНА,
виконувач обов’язків начальника обласного
управління у справах захисту прав споживачів:

Дуже часто продавці завищують реальні ціни і роблять на товар знижки. Такі випадки – так званий психологічний шантаж. Їх майже неможливо зафіксувати. Адже підприємці самі встановлюють ціни на товар. Самі ж і вирішують, чи робити знижки та акції. Все залежить від покупця та його обережності. Тільки він вирішує, купувати товар чи ні. Довести шахрайство продавця покупець може тільки за наявності чека про купівлю товару. Лише в такому разі хороший адвокат, якщо у вас є свідки, зможе допомогти повернути гроші за товар".

Поради покупцям

Перед купівлею порівняйте вартість обраної моделі з її цінами в інших продавців. Якщо виникають сумніви щодо реальності знижки, вимагайте докази попередньої ціни, акти уцінки.
Ніколи не купуйте товар у першому ж магазині. Відвідайте й інші точки.
Не кваптеся під час купівлі. Чим дорожча річ, тим довше придивляйтеся.
Обирайте гарний магазин. Не обов’язково дорогий, а такий, де відповідають на всі ваші запитання, не відмовляються показати сертифікат якості, а також не вішають напис: "Продані речі назад не приймаємо і не обмінюємо".
Знайте свої права і будьте готові їх відстоювати.
У конфлікті з продавцями поводьтеся чемно, впевнено й енергійно.
25-08-2011, 14:21
Коментарів 0 Переглядів 9 004

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.