RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Останнім часом дедалі більше людей використовують ветеринарні препарати для лікування. Кажуть, що ефект від них набагато кращий, ніж від звичайних ліків. На умовах анонімності один із ветеринарів нам повідомив, що деякі ліки для тварин суттєво допомагають людям, інколи рятують від дуже серйозних захворювань.

– Всією сім’єю користуємося шампунем для кінської гриви вже кілька років, – говорить 40-річна Ірина ЯБЛОНСЬКА. – І хоча запах шампуню не дуже приємний, ми результатом задоволені. Волосся чудове на дотик, важке, не січеться.

Коров’яча мазь – для обличчя


Як зауважує 27-річна Тетяна АРТЕДЯН, не лише ветеринарні шампуні позитивно впливають на людський організм.

– Мій чоловік працює у ветеринарній аптеці, за спеціальністю він – фельдшер-ветеринар, – каже жінка. – Використовуємо не лише шампунь, але й мазі для коров’ячого вимені. У них – природні складники, зокрема ромашка, вітаміни А, Е, тому чудово підходять для обличчя. Крім того, застосовуємо ветеринарні гелі для суглобів. Вони прекрасно допомагають при розтягненнях або болю у спині та суглобах – мають спочатку охолоджувальну, а потім зігрівальну дію.

– За словами 38-річного Олександра КРАСОВСЬКОГО, він від 13 років потерпає від літньої форми псоріазу.

– Знайомі порадили ветеринарний препарат "АСД" (антисептик-стимулятор Дорогова), – каже чоловік. –У сусіда-ветеринара взяв цей препарат, вичитав дозування в Інтернеті. Запах препарату жахливий – прийняв одну пляшку і припинив, хоча в інструкції зазначено, що його потрібно приймати до повного видужання. Приймав один раз на день натще, зменшив дозування, адже відчув запаморочення. Однак результатом задоволений – псоріаз почав зникати, вже можу дозволити собі одягнути футболку. Невдовзі планую продовжити лікування.

"Ліки допомогли мамі протриматися"

У матері чернівчанина Валерія був рак, метастази були майже у всіх органах.

– Мені зателефонував брат, сказав, що мама помирає, – пригадує Валерій. – Знайома дала мені вирізки з різних газет про лікування раку – у неї нещодавно від онкохвороби помер чоловік. Серед тих вирізок знайшов матеріал про "АСД", в Інтернеті прочитав про дозування. На той час ми мамі кололи сильне знеболювальне, яке мало наркотичну дію. Коли почали давати "АСД", вона приходила до свідомості і казала, що її нічого не болить. Ліки давали чотири рази на добу, дозування було досить велике. Відбувалися позитивні зміни: дихання у мами відновилося, температура стала нормальна. А через рік лікарі не могли повірити, що наша мама жива. Потім мама відмовилася від "АСД", бо почали турбувати нирки. Протягом цих трьох тижнів вона підхопила вірусну пневмонію і згоріла у нас на руках.

"АСД" допоміг нашій мамі трохи протриматися. Чув, що цей препарат врятував чоловіка, у якого в печінці вже були метастази. Я особисто одного разу теж випробував "АСД", коли відчував, що мене "ловить" грип. Вранці прокинувся не лише здоровий, але й із приливом сил.

Отож чи справді ветеринарні препарати можуть допомогти і чи можна їх використовувати для лікування людей?
Леся ТОКАРЮК

коментар ветеринара
"Ветеринарні препарати – винятково для тварин"

Пилип БІЛИК, лікар-ветеринар:

В Інтернеті та різній літературі йдеться про використання деяких ветеринарних препаратів для лікування людей. Досить часто у ветаптеці люди купують для себе кінські гелі та мазі для суглобів. Кажуть, що вони допомагають при запаленні тканин, суглобів, розтягненнях. Це саме стосується препарату "АСД". Останнім часом він став дуже популярним, часто купують його для онкохворих. Передають одне одному рецепти застосування, дозування. Про лікування ветеринарними препаратами людей нічого сказати не можу. Вони призначені винятково для тварин”.

Думка лікаря

Тарас ХАРЮК,
керівник клініки Чернівецького обласного онкологічного центру:

Стверджувати на 100 відсотків ніхто нічого не може. Ветеринарні ліки грубої очистки, тому вони більш натуральні. Для виготовлення препаратів для тварин потрібно менше природної сировини, ніж для мільйонів хворих людей. Тому і якість ветеринарних ліків краща. Наприклад, моя знайома мала проблеми з волоссям. Після 3-6 місяців користування ветеринарним шампунем ці проблеми зникли. Знаю реальний випадок, коли ветеринарна мазь для суглобів допомогла жінці. Щодо препарату "АСД" не можу нічого сказати. Чув, що він не одразу, але дає ускладнення. У нас немає кінцевого результату, спостережень. До того ж хочу зауважити, що допомагають людям ветеринарні препарати, які застосовують зовнішньо – мазі, шампуні. Робити ін’єкції або приймати ці ліки всередину небезпечно, адже невідомо, чим усе може закінчитися”.

Ірина МАЛЮТА,
майстер-стиліст:

Кінська грива і людське волосся мають різну структуру. До того ж шкіра голови людини та шкіра коня теж різні за структурою та рівнем pH. Волосся після використання кінського шампуню справді стає блискучим та здоровим на вигляд.
Однак тут є й інший бік медалі. Шампуні для кінської гриви містять силікон, який для кожної волосинки створює оболонку, внаслідок чого волосся стає важким, блискучим. Проте часто після тривалого використання ветеринарного шампуню починає сильно випадати волосся, з’являється лупа. Інколи звертаються до нас дівчата, у яких після використання шампуню для тварин волосся стає, як пух – його не можливо укласти.
Один раз задля цікавості спробувати можна, однак систематично використовувати такий шампунь не раджу. Спочатку він дає хороший результат, але як усе закінчиться – невідомо”.
18-08-2011, 14:30
Коментарів 0 Переглядів 11 967

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.