Останнім часом білий хліб традиційно згадують серед числа найшкідливіших для здоров’я і талії людини продуктів.
Однак дієтологи закликають не демонізувати хліб, оскільки він все-таки може бути корисним людям.
За останні 40 років продаж білого хліба скоротився на 75 відсотків у деяких західних країнах. Це пов’язано з тим, що люди почали реагувати на поради лікарів про необхідність обмежити вживання цього продукту. Повідомляється, що він викликає здуття, додає зайву вагу і збільшує ризик багатьох захворювань. Нещодавно американські дослідники повідомили, що білі вуглеводи підвищують небезпеку раку легенів.
А під час вибору хліба в магазинах люди, які піклуються про своє здоров’я, роблять вибір на користь більш здорових різновидів, наприклад, виготовлених із цільного зерна. Однак експерти підкреслюють, що навіть традиційний пшеничний білий хліб зовсім не слід демонізувати. Насправді, цей продукт можна вважати здоровим і корисним.
"Хліб – дуже поживний продукт, що забезпечує нас не тільки волокнами, але й кальцієм, залізом, вітаміном В і білком, – говорить прес-секретар Британської дієтичної асоціації Сью Бейк. – Він насичує за відносно невеликої кількості калорій. Зазвичай ми їмо хліб із сиром або м'ясом, а саме це і призводить до зайвої ваги".
"Я ніколи не розумів, чому білий хліб має таку погану репутацію, – погоджується професор Імперського коледжу Лондона Гері Фрост. – Подібно до інших харчових джерел енергії хліб може призводити до набирання ваги, якщо ви будете їсти забагато. Але він набагато кращий за багато продуктів завдяки низькому вмісту жиру. Хліб – один з основних продуктів харчування, який вживають люди протягом багатьох тисячоліть".
12-04-2016, 16:58
0
4 570