Укрексімбанку в Чернівцях - 20 років

Філія Державного експортно-імпортного банку України в м. Чернівцях святкує 20-річний ювілей. Двадцять років тому тут було здійснено першу банківську операцію.

Однією із головних причин створення в Україні спеціалізованого державного банку, який би обслуговував зовнішньоекономічні розрахунки суб'єктів господарської діяльності України стало проголошення Україною Незалежності, в зв’язку з чим в грудні 1991 року Зовнішекономбанк СРСР фактично повністю припинив розрахунки з клієнтами, а відсутність іншої установи, яка б на той час мала кореспондентські відносини з іноземними банками, робила неможливим розрахунки українських підприємств з іноземними партнерами. В зв’язку з цим постала гостра необхідність в спеціалізованому фінансовому інституті, який би міг цю нішу заповнити. Саме тому 3 січня 1992 року згідно з Указом Президента України N 29 було створено Відкрите акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України" - ВАТ "Укрексімбанк". В жовтні ж 1993 року відділення Державного експортно-імпортного банку України започаткувало свою роботу і у Чернівцях. Нині у власній реконструйованій будівлі банку на вул. Головній, 183 працює колектив висококваліфікованих співробітників банку. Колектив, здебільшого, молодий, але є й ті, хто прийшов до філії ще на етапі початку її діяльності.

До 20-ї річниці утворення АТ "Укрексімбанк" на Буковині його працівники та клієнти отримали нагороди та подяки. Вітати ювілярів прийшли Генеральний директор АТ "Укрексімбанк" Ігор Голосенін, представники влади нашого краю – Голова Чернівецької обласної Ради Михайло Гайничеру, Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів, президент Чернівецької торгово-промислової палати Василь Ляхович, начальник Державної податкової інспекції у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівецькій області, клієнти банку, серед яких всі провідні представники ділових кіл області.
26-10-2013, 12:36

Діяла бригада з п'яти жінок: у Чернівцях обікрали салон гардин - відео
У мережі оприлюднили відео з камер спостереження, які зафіксували момент крадіжки на базарі
У Чернівцях поновили на посаді чиновницю, яку затримали на хабарі
Олену Пушкову затримали на хабарі у червні минулого року.
Встидливий Йван, новий пимжак і сваха для Трохимича. Блог Мостіпаки
Про головні політичні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
Центр Біржових Технологій (Чернівці): Дмитро Ротар – крок до успішного майбутнього (на правах реклами)

Успіх кожної людини залежить від її бажання, набутих знань та прикладених зусиль. Центр Біржових Технологій (Чернівці) є компанією, яка призначена для забезпечення розвитку успішного бізнесу всіх бажаючих в умовах європейського вектора досягнення фінансової стабільності.
Автомобіль у розстрочку від 0,01% річних відтепер можна обрати в будь-якому автосалоні України (на правах реклами)

Клієнти ПриватБанку отримали можливість придбавати нові автомобілі в розстрочку на акційних умовах з будь-якого автосалону України
Сльози від амброзії та полину
У серпні люди, що страждають на алергію, потерпають від небезпечного пилку