RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець

Укрексімбанку в Чернівцях - 20 років

Філія Державного експортно-імпортного банку України в м. Чернівцях святкує 20-річний ювілей. Двадцять років тому тут було здійснено першу банківську операцію.

Однією із головних причин створення в Україні спеціалізованого державного банку, який би обслуговував зовнішньоекономічні розрахунки суб'єктів господарської діяльності України стало проголошення Україною Незалежності, в зв’язку з чим в грудні 1991 року Зовнішекономбанк СРСР фактично повністю припинив розрахунки з клієнтами, а відсутність іншої установи, яка б на той час мала кореспондентські відносини з іноземними банками, робила неможливим розрахунки українських підприємств з іноземними партнерами. В зв’язку з цим постала гостра необхідність в спеціалізованому фінансовому інституті, який би міг цю нішу заповнити. Саме тому 3 січня 1992 року згідно з Указом Президента України N 29 було створено Відкрите акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України" - ВАТ "Укрексімбанк". В жовтні ж 1993 року відділення Державного експортно-імпортного банку України започаткувало свою роботу і у Чернівцях. Нині у власній реконструйованій будівлі банку на вул. Головній, 183 працює колектив висококваліфікованих співробітників банку. Колектив, здебільшого, молодий, але є й ті, хто прийшов до філії ще на етапі початку її діяльності.

До 20-ї річниці утворення АТ "Укрексімбанк" на Буковині його працівники та клієнти отримали нагороди та подяки. Вітати ювілярів прийшли Генеральний директор АТ "Укрексімбанк" Ігор Голосенін, представники влади нашого краю – Голова Чернівецької обласної Ради Михайло Гайничеру, Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів, президент Чернівецької торгово-промислової палати Василь Ляхович, начальник Державної податкової інспекції у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівецькій області, клієнти банку, серед яких всі провідні представники ділових кіл області.
Автор: Igor
26-10-2013, 12:36
Коментарів 0 Переглядів 4 150

За 16 років існування свято жодного разу не скасовували, адже вишиванка - символ нашої ідентичності та перемоги

"У мене більше немає ілюзій щодо правосуддя в Україні", - написала депутатка Тетяна Шепелько

"Наша опора, найбільша любов і підтримка", - пишуть рідні та друзі
• Новини партнерів
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Серед них – гурт MOZGI, співака MamaRika, артистка Леся Никитюк, хореографи Женя Кот і Юля Сахневич та інші

Пального бракує, а машин на дорогах – ні. Блог Галини Олійник
Кризу обіцяють вирішити, але поки що з паливом біда
Чи  зіграє  придністровський “контрабас”? Блог Ярослава Волощука
Недалеко від Буковини знаходиться така собі квазіреспубліка ПМР (Придністровська Молдавська Республіка )
ВІДЕО Переглянути все відео

Близько 100 машин стоять в очікуванні заправитись пальним

Підприємство Burovik копає криниці в Чернівцях і на околицях міста вже 10 років. І на їхньому рахунку понад 10 000 викопаних криниць і 1000 вигрібних ям та 100% тільки задоволених клієнтів.

Бажаєте, щоб день народження, корпоратив чи вечірка з друзями були веселими і незабутніми? Тоді ласкаво просимо в спортивно-розважальний клуб Space games у Чернівцях

Із якими проблемами найчастіше стикаються маленькі пацієнти, як їх можна виправити та з якого віку треба ходити до окуліста, ми розпитали у дитячого офтальмолога та офтальмохірурга Тамари Іванівни СЛИВКИ

Нещодавно ми завітали на фабрику, де виготовляють натуральний пломбір "Моя Коровиця", щоб перевірити, чи правду говорять засновники про справжність їхнього продукту.
• Теги