Укрексімбанку в Чернівцях - 20 років

Філія Державного експортно-імпортного банку України в м. Чернівцях святкує 20-річний ювілей. Двадцять років тому тут було здійснено першу банківську операцію.

Однією із головних причин створення в Україні спеціалізованого державного банку, який би обслуговував зовнішньоекономічні розрахунки суб'єктів господарської діяльності України стало проголошення Україною Незалежності, в зв’язку з чим в грудні 1991 року Зовнішекономбанк СРСР фактично повністю припинив розрахунки з клієнтами, а відсутність іншої установи, яка б на той час мала кореспондентські відносини з іноземними банками, робила неможливим розрахунки українських підприємств з іноземними партнерами. В зв’язку з цим постала гостра необхідність в спеціалізованому фінансовому інституті, який би міг цю нішу заповнити. Саме тому 3 січня 1992 року згідно з Указом Президента України N 29 було створено Відкрите акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України" - ВАТ "Укрексімбанк". В жовтні ж 1993 року відділення Державного експортно-імпортного банку України започаткувало свою роботу і у Чернівцях. Нині у власній реконструйованій будівлі банку на вул. Головній, 183 працює колектив висококваліфікованих співробітників банку. Колектив, здебільшого, молодий, але є й ті, хто прийшов до філії ще на етапі початку її діяльності.

До 20-ї річниці утворення АТ "Укрексімбанк" на Буковині його працівники та клієнти отримали нагороди та подяки. Вітати ювілярів прийшли Генеральний директор АТ "Укрексімбанк" Ігор Голосенін, представники влади нашого краю – Голова Чернівецької обласної Ради Михайло Гайничеру, Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів, президент Чернівецької торгово-промислової палати Василь Ляхович, начальник Державної податкової інспекції у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівецькій області, клієнти банку, серед яких всі провідні представники ділових кіл області.
26-10-2013, 12:36

Різдвяне містечко у Чернівцях може залишитись без спиртного: е-петиція назбирала голоси
Чернівчани зібрали 256 із 250-ти необхідних голосів для заборони алкоголю в різдвяному містечку
Чернівецька область освоїла 85% грошей на ремонт доріг
Повністю кошти на ремонт доріг використала лише Хмельницька область
Крижана брила розтрощила елітне авто у Чернівцях: у міськраді знову проявили безсилля - фото
Головний комунальник міста заявив, що "міськрада не має стосунку до будинку, з якого впала крига"
Трохимич ся вертає, а Вася знимкує кіно. Блог Мостіпаки
Про головні політичні події в регіоні - у блозі Олександра Мостіпаки
Передплачуй газету "Молодий буковинець" та вигравай подарунки!

Передплачуй газету "Молодий буковинець" на 2019 рік та отримуй шанс виграти 10 000 гривень та ще 100 корисних подарунків
Раки зимують у RAKI HOUSE – першій раковарні Чернівців (на правах реклами)

На вас чекає особливе меню – такого ви ще не смакували. Окрім раків, тут приготують й інші морепродукти, м'ясо, гарніри та десерти. У RAKI HOUSE ви можете скуштувати мідії і рапани 4-ьох видів приготування
Професійне прання: де шукати хімчистки у Чернівцях (на правах реклами)

Пропонуємо вашій увазі місця, де їх шукати, – хімчистки у Чернівцях.
Відпочинок у Карпатах: садиби та комплекси, які варто відвідати взимку (на правах реклами)

Переглядайте підбір та запам’ятовуйте місця, де можна відпочити взимку