Освітній форум в БДМУ зібрав керівників медичних університетів з багатьох країн світу

Починаючи з 2004 року в Україні відбувається системна реформа вищої медичної освіти. Посилення інтеграційних процесів сприяє зростанню діалогу між вищими медичними навчальними закладами усього світу, багато країн приєдналися до Болонської конвенції, змінилася організація навчального процесу та підвищилася академічна мобільність. На сьогодні кожна країна має свою модель медичної освіти, проте ринок праці медичних фахівців спільний, не розмежований державами. Саме питання підвищення якості підготовки медичного фахівця, а отже і його конкурентоздатності, стало основною темою для дискусії на Міжнародній конференції “Медична освіта на пострадянському просторі та європейський досвід”, яку організував і проводить Буковинський державний медичний університет. Освітній форум триватиме упродовж 5-7 грудня.

“Конференція покликана обговорити найбільш актуальні та нагальні питання щодо покращання підготовки майбутніх лікарів, провізорів, фармацевтів. Потрібно знаходити нові механізми для того, щоб вища медична освіта вийшла на більш якісний рівень. Також на конференції будуть обговорені питання стосовно подальшої співпраці медичних вишів,” – зазначив у вітальному слові професор Тарас Бойчук, ректор Буковинського державного медичного університету.

На конференції ректори та проректори вищих медичних навчальних закладів України, Росії, Білорусії, Румунії, Молдови, Узбекистану, Таджикистану, Грузії, Німеччини та США розглядають ключові питання вищої медичної освіти, які турбують усі представлені на конференції країни, зокрема: додипломна освіта в країнах СНД, Європи та США; особливості післядипломної освіти; пріоритетні напрями освітніх та наукових обмінів; академічна мобільність викладачів та студентів, основні стратегії розвитку медичних вишів тощо

Також в рамках форуму буде проведено он-лайн конференцію між Буковинським державними медичним університетом, Медичною школою університету Нью-Мексико (США) та Університетом м.Любек (Німеччина). Від цих навчальних закладів участь в он-лайн конференції візьмуть професор Хелена Сільверблат, директор департаменту психічного здоров'я Медичної школи університету Нью-Мексико (США) та Бернадетте Загель, начальник відділу міжнародних зв’язків Університету м. Любек.
6-12-2012, 14:53

У Чернівцях жителі Садгори влаштували пікет через поганий стан дороги - фото
Люки відкриті - якщо машина в’їде, то розіб’є ходову, скаржаться мешканці вулиці Данила Галицького
У Чернівцях з 20 серпня можуть відновити рух маршруток №11 і 12
Продан має намір відновити стару транспортну мережу, яка діяла до моменту запровадження транспортного експерименту в Чернівцях
Ти гі…но, нє – ти: прийшов сторож і всіх вигнав. Блог Мостіпаки
Про головні політичні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
Z-тариф від Київстар: скільки коштуватиме безлімітне спілкування та інтернет для буковинців? (новини компанії)

Жителі Буковини отримають тариф із необмеженим спілкуванням у мережі Київстар, безлімітний мобільний інтернет і 100 хвилин за кордон – лише за 55 грн.

Готуй тіло до пляжу: пропозиції у Чернівцях (на правах реклами)

Літо… Сонце… Море… Період відпусток уже розпочався. Нарешті настав час перепочити від повсякденних турбот і побалувати себе приємним відпочинком на березі річки, моря чи океану