Чернівецька обласна організація партії Наталії Королевської "Україна - вперед!" провела круглий стіл, де обговорили проблеми молодіжного працевлаштування. Головним модератором обговорення проблем ринку праці став народний депутат України, перший заступник голови партії, голова підкомітету з питань розвитку туризму та комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Євгеній Суслов.

- Відкрито працювати, створювати робочі місця та платити податки нашим підприємцям невигідно, - прокоментував сумні реалії сьогодення, молодий політик, - важко сказати точно у відсотках, але тіньова зайнятість складає сьогодні велику цифру. До написання альтернативного Закону України "Про зайнятість населення", автором якого є Євген Суслов, за його словами долучилися асоціації та відомі об’єднання підприємців.

- Це ті всі люди, які і створюють сьогодні в Україні робочі місця, запевнив Євген Суслов, - вони знають, що потрібно для того, щоб їм було цікаво і вигідно створювати ці місця. За словами законотворця, його бачення закону суттєво відрізняється від того, який ініціюють та розглядають сьогодні у парламенті правлячі політичні сили.

- Ми приділяємо у законі багато уваги до першого робочого місця молодого фахівця і хочемо створити такі умови, щоб роботодавцю було вигідно брати молоду людину на роботу. Припустімо, якщо роботодавцеь бере випускника на роботу і заключить з ним контракт, хоча б на два роки, то ми б таким роботодавцям дозволили сплачувати до бюджету лише 50 відсотків від суми соціального внеску. Ми вважаємо, що є серйозна дискримінація, яка стосується молодих фахівців і тому їм потрібно допомагати працевлаштовуватись, - каже Є. Суслов.
Партія Королевської у своїй економічній програмі зазначає, що для українців реально підвищити середню заробітну платню до 1000 євро та зробити пенсії для громадян - 500 євро.

- Це реально здійснити, якщо роботодавці будуть у цьому зацікавлені, -каже політик, - ми молоді люди і впевнені, що якщо нам дають політичний кредит, то ми його віддамо. Плануємо здійснити вдалі реформи.
Це ще не всі ідеї керівництва партії та її молодих фахівців. У планах створення Ай-ті - парку для залучення молодих програмістів в українську економіку, зменшення тиску на малий та середній бізнес та зменшення кредитних ставок в українських банках. (І. Василенко)
23-07-2012, 16:42

У Чернівцях ринку депутата Чинуша хочуть продовжити оренду землі на 15 років з правом будівництва
Два роки тому міськрада не змогла ухвалити таке рішення під тиском підприємців "Ринку Буковинського", які пікетували ратушу