RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вороги стріляють нишком, як злодії, - буковинські бійці з передової

Буковинські бійці, які зараз служать у зоні АТО кажуть, що останніми днями збільшилися обстріли з боку бойовиків. Стріляють із танків, гранатометів, градів.

Про це кореспонденту molbuk.ua розповіли бійці, з якими нам вдалося зв’язатися по мобільному телефону.

Чернівчанин Ігор вже півроку воює на Луганщині. Вдома на нього чекають двоє доньок, дружина, батьки.

– Сепаратисти стріляють щодня, здебільшого нишком, ховаючись, як злодії, – розповів боєць. – На щастя, у нашій частині не було вбитих та поранених. Місяць стояв на блокпосту. Усіх дуже старанно перевіряємо. Немає різниці – свій чи чужий. Робимо це делікатно, не під дулами автоматів. Негативу від місцевих не відчуваємо.

"У нас різне ставлення до цієї війни"
– Чув, що Верховна Рада прийняла зміни до закону про введення воєнного стану. Гадаю, що це давно треба було зробити, – каже Ігор. – Потрібно розуміти, що нас обманюють. Весь бізнес наших олігархів працює на сепаратистів. Тут йде справжня війна. Тут гинуть люди. Потрібно оголошувати воєнний стан у Луганській та Донецькій областях. Інакше це все скоро не закінчиться. Під виглядом гумконвою з Росії далі присилатимуть найманців та озброєння. Гадаю, це не закінчиться, доки ми не підемо в наступ. У нас є дуже багато патріотів, які готові воювати за Україну. Ми воюємо з розрахунку один до семи. Один солдат гине у нас, семеро – в них. У нас різне ставлення до цієї війни. Ми боремося за свою свободу, за свою землю, а вони – за гроші. Не повірите, але тут більше населення розмовляє українською, ніж у Чернівцях. Хоч люди тут дуже налякані. Та вони вже почали прозрівати. Я служив з багатьма луганчанами. Вони розповідали, що в Луганську на багатьох дитячих майданчиках пишуть: "Русский, пошел вон!" або "Росіяни – геть!".

"Ми готові до оборони"
На запитання, чи потрібно вводити миротворців у Луганську і Донецьку області, Ігор відповів категорично: "Ні! Чужих не потрібно сюди. Тут також Україна. Просто треба забрати владу в ДНР і ЛНР, яким платить Москва, а не домовлятися з ними. Ви бачили в новинах Захарченка на параді до Дня Перемоги? Він був такий п’яний, що ледве тримався на ногах. І такі люди хочуть керувати якимось вигаданими республіками. Треба включити в цих областях українське телебачення, і через місяць люди зрозуміють, хто є хто і де вони живуть. Хоча тут є багато таких, що виступають проти України. Вони ніби залишилися жити в колишньому Союзі. Їм не поясниш, що не буде більше ковбаси за дві гривні, молока – за гривню".

– Як ставитися до того, що в зоні АТО заборонять бійцям розмовляти по мобілках?
– Це правильно. Тому що нова російська техніка засікає ці дзвінки, посилають туди кілька снарядів, і за секунди цих людей вже немає, – каже Ігор. – На бойових позиціях, блокпостах, місцях скупчення військових і техніки краще не розмовляти по мобільному. Так буде більше шансів повернутися додому живими. Це війна. І тут діють воєнні закони.

Василь із Кіцманя зараз знаходиться на Донеччині. "Останнім часом стало небезпечніше, бо посилилися обстріли наших позицій. А ми не можемо відповісти бойовикам, – запевнив боєць. – Вони стріляють і вдень, і вночі з усього, з чого тільки можна. Хоча на 9 травня було більш-менш спокійно. Ми готові до оборони. Маємо все необхідне. Зараз знаходимося в полі на бойових позиціях. Живемо у бліндажах".
Редактор: vitaliy
16-05-2015, 13:31
Коментарів 0 Переглядів 1 230

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.