RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Подробиці бою, в якому загинули чернівчани, від батальйону "Айдар"

Як вже повідомлялося, міністр оборони Коваль звинуватив батальйон "Айдар" в тому, що він без наказу почав атаку на Луганськ. В результаті зазнав великих втрат і був фактично розгромлений. У цьому бою загинули чернівчани з десантного батальйону. Пропонуємо версію подій від батальйону "Айдар" викладену на їх сторінці в Фейсбуці.

"Вести війну потрібно вміти. Тим більше на два фронти. "Айдар" може й це. Ми навмисно тримали паузу в інформаційному просторі, очікуючи офіційних коментарів до подій 17-06-2014. Прогноз справдився. Коментарі настільки ж далекі від істини як і бажання керівництва швидко завершити АТО.

ПЕРШИЙ ФРОНТ

Генерали з великої помпою і шумом збиралися взяти Металіст (село, що безпосередньо примикає до Луганська). У який ще три дні тому увійшли десантники і застали там тишу. Сепарати, замучені діяльністю "Айдара" в Щасті просто втекли. Замість команд "Закріпитися, окопатися, зайняти оборону, чекати підкріплення" отримали на матірному наказ на відхід. Командир десанту розповідаючи про це мав вигляд … І тепер звіздануті в погонах збиралися заробити великі премії і славу, проявивши неабиякий полководницький талант у справі поганого винищення енної кількості боєприпасів і техніки різних родів військ при стрільбі по колібрі (забігаючи вперед - затія вдалася на славу).

Отже. У тиху українську ніч мінометна батарея обкопувалась для участі в завданні ранкового вирішального комплексного удару по Металісту, бойову охорону виставлено не було (питання "Чому?”). З боку гольф-клубу на захоплення батареї почала висуватися група "колорадів" числом до 30-и (питання "Звідки дізналися?”). Сусідній блок-пост, він же розвіддозор "Айдара", вирішив з’ясувати незрозуміле ворушіння в межах нейтральної смуги і своєї зони відповідальності. Стався зустрічний бій, який перейшов в кінцевому підсумку в бій айдарівців в оточенні. При співвідношенні сил 1:3 і тривав 2,5 години до світанку, поки бронепіхотне з’єднання не почало виконувати генеральський план і не висунулося на Металіст. Терористи відступили і мінометна батарея була врятована. Бронепіхота продовжила свій переможний похід до вже посиленого блок-поста сепаратистів і нарвалася на добре підготовлену засідку ("Хто злив план?”).

Підсумки АТО (від генералітету).

Пропалено і покинуто танк, спалений один і заклинило зчеплення другого БТР, в обставинах бою покинуті дві БМП.
Як єдиний найближчий резерв командуванням АТО на виручку була кинута сотня з "Айдара". Швидкий марш-повзок (так-так, саме так) під кулями практично по відкритій місцевості (всі втрати саме в цей момент) був здійснений в найкоротші терміни і батальйон вступив у бій, розчинившись в пшениці та зеленці.

Дякуємо за допомогу вертолітникам, танкістам, а також артилеристам. Все вийшло здорово. Не дали гвоздити по нас з мінометів. Кому конкретно "дякувати" за відсутність засобів зв’язку та координації з сусідами поки не знаємо. Окреме спасибі Львівській Десантурі, що підійшла, коли ми вже були до межі виснажені, точним у вогні зенітникам і АГСнікам і всім братам по зброї, що допомогли остаточно відігнати бандитів. А також населенню, що всю ніч писали нам повідомлення про скупчення противника і його пересування.

Підсумки АТО (від "Айдара").

Відбиті обидва БТРа і обидві БМП (танк таки потягли сепаратисти). Захоплено АГС, безвідкатну установку, зенітну установка, різноманітні РПГ, стрілецьку зброю і боєприпаси. Знищено до 30-терористів.

Металіст взято.

У батальйоні четверо загиблих і дванадцять поранених (троє важких, життя вже поза небезпекою), кілька людей у ​​полоні.
Життя одного воїна "Айдара" за одну одиницю бронетехніки батальйон вважає занадто високою. Наші полеглі коштують більшого".
Редактор: Igor
19-06-2014, 15:44
Коментарів 0 Переглядів 8 440

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.