RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Російські диверсанти діють в Україні діють під патронатом Московського патріархату

Російський слід в анексії Криму і підтримці терористів на Донбасі відкрився трохи під іншим кутом. Виявляється, що так званий "Стрєлок" Ігор Гіркін - один з очільників терористів на Сході - добре вивчив Україну ще до окупації Криму, під патронатом Російської православної церкви і кремлівського мільярдера, йдеться у сюжеті ТСН.
Розкопані факти свідчать: прикриваючись православ'ям, члени російської Думи разом зі "Стрєлком" готували спецоперацію в Україні задовго до кримського псевдореферендуму. "Свята" делегація За місяць до захоплення Криму, 30 січня, у Сімферополь під патронатом Російської православної церкви та патріарха Кирила з Афону привезли православну святиню - Дари Волхвів.

Безпеку цінної реліквії християнського світу довірили охороняти Ігору Гіркіну, що керує нині терористами на Донбасі і відомий за псевдонімом Стрєлков.

"Фактично Гіркін, прикриваючись цією святинею, використав поїдку для проведення розвіддіяльності на території України, в Криму, і проводив зустрічі з керівником самопроголошеного уряду Аксьоновим", - розповів оперативник СБУ Володимир.

З'ясувалось, що Гіркін був майже постійним членом православних делегацій в Україні. Є підтвердження, що він планомірно відвідував Південні і Східні єпархії УПЦ. Фактично це можна розцінювати тепер як розвідувальну і підготовчу місію. І, судячи з усього, він був не один такий паломник.

Склад кримської делегації Російської православної церкви не міг обійтися без благословіння патріарха Кирила Гундяєва, який фактично віддав формування релігійної делегації на відкуп Федеральній службі безпеки та Головному розвідуправлінню Росії.

"Очевидно, що привіз так званих Дарів волхвів в Україну - це була така система, коли під прикриттям цієї акції перевезти терористів", - розповів священик Московського патріархату, який живе і служить на Сході України. Він приховує своє ім'я та обличчя, оскільки один з небагатьох на Луганщині, хто відстоює цілісність держави.

Його сповідь на камеру шокує, бо підтверджує: Дари волхів були не єдиною спецоперацією під прикриттям російської церкви. У Слов'янську диверсійна група, яка і стала центром терору на Донбасі, взагалі була під опікою російської церкви.

Журналістське розслідування доводить, що частина православної церкви Московського патріархату стала важливим елементом так званої "гібридної війни" Росії проти України. Адже існує ціла мережа священиків, що активно допомагають російським бойовикам на Сході.

"Це Слов'янськ, Славкурорт, це Дружківка, це Краматорськ, це офіційно. Це лідери Московського патріархату, це священики благочинь, протоієреї. Вони не є рядовими священиками. Священнослужитель на Славкурорті, отець Віталій, є інформація, що він закликав брати в руки зброю і захищати Росію від українців. В Краматорську, Слов'янську ми можемо бачити, як священики Московського патріархату налаштовують людей проти України, проти українців", - розповів священик.

Йдеться про реальне використання культових приміщень, церков і навіть Святогірської лаври як баз для диверсійних груп. Служба безпеки України підтверджує такі висновки, бо перевірила дзвінки переляканих громадян, які повідомляли про бойовиків та зброю.

"Коли почалися перші бунти, то автобуси з російськими номерами зупинялися біля ОДА, виходили звідти бойовики зі зброєю, а потім ці автобуси бачили на території Святогорської лаври, також бачили їх у тих готелях по області, які існують при храмах", - розповів священик. Втім київські ієрархи переконливо відмежовуються від терористів і намагаються відслідковувати подібні тенденції.

"Ми зв'язалися з намісником Святогірської лаври Арсенієм. Він спростував інформацію і про наявність бойовиків і про те, що лавра зачинена", - повідомляв речник УПЦ МП Георгій Коваленко.

Судячи з усього в середині УПЦ МП є радикальне крило, підпорядковане безпосередньо Гундяєву, і це породжує вкрай драматичні для української православної церкви процеси. Бо патріарх Кирило не тільки не відгукнувся на прохання Київської метрополії зупинити війну, а й дозволив Кремлю використати у цій війні церкву.

"Багато архієреїв та духовестнво Московського патріархату, скажімо, вони не всі такі, як митрополит Іларіон Донецький (а ця людина ненавидить все українське), тому що є архієреї в Московському патріархаті, які за єдину Україну", - запевнив священик
Редактор: Igor
19-05-2014, 08:30
Коментарів 0 Переглядів 1 452

Теги -
Синоптики оголосили другий рівень небезпечності, помаранчевий



Віра Сопетик прагне скасування наказу про оголошення їй догани

Для іншого затриманого визначили менший розмір застави
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.