В одному з ресторанів Чернівців телеведуча Ольга Фреймут презентувала свій проект "Столик Фреймут".
- Цей проект не зробить мене багачкою, гроші я заробляю на телебаченні, - розповіла під час відкриття Ольга Фреймут. - Але це можливість віддати відвідувачу ресторану щось рідне, від себе. Проект "Столики" - освітянський, який дає можливість офіціантам, кухарям вчитися.
За словами О. Фреймут, страви, зазначені в меню "Столика Фреймут", приготовлені з українських продуктів, але технологія приготування - французька, адже шеф-кухар проекту - відомий французький кулінар Еммануель Соарес. Він готував для Жака Ширака, Володимира Путіна, Дмитра Медведєва, Ніколя Саркозі, Хуана Карлоса, Ясіра Арафата і багатьох інших знаменитостей.
- Протягом тижня Еммануель Соарес займається з кухарями, вчить офіціантів. Таким чином, заклад який ставить "Столик Фреймут", отримує ще й навчання вдома від француза з найкращими кулінарними манерами, - розповіла Ольга Фреймут.
“Столик Фреймут” розрахований на чотири людини і розташований на терасі. Він покритий дизайнерською скатертиною з підписом “Фреймут”, вишитим вручну. На столі дуже красивий посуд і вишиті серветки. Також на столі Фреймут в будь-яку пору року буде стояти гілочка калини.
- Калина завжди на столику, бо це символ України, - розповіла Фреймут. - Ми з моєю командою хочемо, щоб люди правильно харчувалися. Тому кажемо "Ні" фаст-фудам, дорадам, ми кажемо "Так" українській форелі, осетрині, карпатським грибам. Саме це ми і показуємо у нашому меню. Щотри місяці ми будемо змінювати меню, як це роблять найкращі ресторани.
Як зізналася Ольга Фреймут, цей ресторанний проект вона побачила уві сні і наважилася дати йому життя.
- Ніде більше в Чернівцях і навіть на Західній Україні цього столика, можливо, й не буде. Поки що нема ресторану, якому я б довіряла повністю, - зауважила Фреймут.
22-05-2014, 22:14
0
5 618