День відкритих дверей провели в Чернівецькому комерційному училищі.
Тістечка у вигляді принцес в бальних сукнях та величезний рожевий замок з бісквіту, картини на склі з глазурі та акваріумні рибки з овочів виготовили учні училища. Свої вироби вони демонстрували відвідувачам заходу - учням шкіл.
Над кондитерськими виробами вправні кондитери тримали парасольки, щоб крем та шоколад не потекли на сонці, а коктейлі та фреші давали куштувати спраглим відвідувачам.
- В училищі вивчаю барменство, - розповіла учениця закладу Юлія Мицьковська. - Вже на перших курсах ми вміємо готувати різноманітні коктейлі - і голубого, і зеленого кольорів. А лимонні та апельсинові фреші взагалі дуже прості в приготуванні. Головне добре знати рецептуру.
Показали учні і свою майстерність з карвінгу. Зокрема, виготовляли акваріумні рибки з моркви та інші цікаві вироби.
- Мені дуже подобається ця професія. Якщо навчатися, то складного нічого немає. Хоча дуже важко вирізувати з овочів фігури. Треба мати спеціальні ножі. Це дуже тонка робота, - розповіла учениця училища, яка навчається на техніка-технолога, Наталія Литвинюк. - Нас також навчають готувати різні страви, поєднуючи навіть непоєднувані продукти. Наприклад, м’ясо з персиком чи з солодким ананасом.
Учні навчального закладу похизувалися, що їм неважко працевлаштуватися. Багато хто працює, ще не закінчивши навчання.
- Я навчаюся на кухаря-офіціанта-бармена вже на третьому курсі. Також уже працюю в ресторані, - розповів учень закладу Василь Адамик. - Готую
різноманітні страви з м’яса. Моя улюблена - м’ясні рулетики з різноманітними начинками.
24-04-2014, 21:37
0
1 837