RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Кам’яній люди пікетували сільраду через мобільну вишку

Кровотечі, головний біль та погане самопочуття – такі симптоми батьки почали масово помічати у своїх дітлахів у Кам’яній на Сторожинеччині. Причиною цих та інших недуг люди вважають випромінювання від мобільної вишки компанії МТС, котра розташована поблизу школи просто у центрі села.

У вівторок десяток мешканців Кам’яної вийшли до сільського будинку культури на пікет, передає кореспондент molbuk.ua

Напередодні сесії сільської ради, яка розпочалась у Кам’яній о 15.00 селяни стояли під клубом з плакатами із закликами знести мобільну вишку.

У Кам’яній люди пікетували сільраду через мобільну вишку


- Ми уже п’ять років просимо нашого голову сільради, щоб він переніс або забрав цю вишку, - каже мешканка Кам’яної Людмила КУЧЕРЕШКО. - Торік наші місцеві депутати вирішили перенести цю вишку на 200 метрів вбік до Чернівців. Ми вважаємо, що таке розташування не припустиме, адже неподалік знаходиться школа й житлові будинки. Ми ж знаємо, що така мобільна станція повинна бути не ближче 200 метрів від школи.

- Діти себе погано почувають: часто повертаються із занять в’ялими, із кровотечами та головними болями, пам’ять погіршується. Крім того, у нас все частіше почали хворіти на онкохвороби. Не знаємо, з чим це пов’язано. Але у нашому селі є аж чотири мобільні вишки. Вважаємо, що це забагато на 2700 мешканців, - додала жінка.

У Кам’яній люди пікетували сільраду через мобільну вишку


- У моєї дитини часто починається кровотеча носа, - каже мешканка Кам’яної Ольга ЛАСКІВЧУК. - Ми зверталися до лікарів – сказали, що через перевантаження. У дитини постійні головні болі. Я пов’язую це із цією вишкою.

Водночас, голова сільради Василь ГІДОРА переконує своїх односельчан, що жодної біди від цієї вишки немає, і вона абсолютно безпечна. Він мотивує це тим, що торік у селі проводили заміри. Їхні результати виявилися начебто в межах норми, але людей це не заспокоїло.

- Цю вежу встановили в 2005 році, - каже Василь Гідора. - Було рішення виконкому, ми дали дозвіл на її встановлення. Такі вежі встановлені по всій Україні та світу. Всі такі вишки стоять на відстані 150 метрів від шкіл. У Сторожинці таке є – і там усе тихо, ніхто не обурюється, діти в них нормальні й здорові. Але для Кам’яної – це трагедія, я так зрозумів.

У Кам’яній люди пікетували сільраду через мобільну вишку


- Торік було рішення сесії сільради перенести цю вежу на 300 метрів звідси, - продовжує голова сільради. - Ми виділили ділянку. А в березні, коли до нас приїхали працівники компанії МТС, які переносили цю вежу на те місце, люди підняли "бучу" - начебто, ця вежа шкідлива для їхніх земельних ділянок. Згодом було прийняте спільне рішення про те, щоби тимчасово покласти цю вишку на це місце для подальшого вирішення місця її розташування. Були звернення до МТС, аби підібрати іншу земельну ділянку. Люди об’їздили все село з представниками мобільного оператора, оглянули земельні ділянки. Вирішили надати місце для розташування вишки на відстані одного кілометра від села. Але від МТС надійшла відповідь про те, що та територія їм не підходить, бо в такому разі вежа не забезпечить якісного зв’язку. Тож вони вирішили залишити вишку або на цьому ж місці, або за 200 метрів звідси. Тоді вирішили, що вежа має бути в районі дороги "Чернівці - Сторожинець", так як вона ділить село на дві рівні частини. Сказали, що в такому разі вони гарантуватимуть якісний зв’язок.

Василь Гідора заявив, що незабаром у селі проведуть повторні заміри випромінювання. Якщо вони перевищуватимуть допустиму норму, тоді сільський голова ініціюватиме питання про те, аби перемістити мобільну вишку на іншу територію.

У Кам’яній люди пікетували сільраду через мобільну вишку


У Кам’яній люди пікетували сільраду через мобільну вишку


У Кам’яній люди пікетували сільраду через мобільну вишку


У Кам’яній люди пікетували сільраду через мобільну вишку
Редактор: Микола Кобилюк
6-08-2013, 17:24
Коментарів 0 Переглядів 4 657

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.