RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чернівчанин втер усім носа, здобувши три «золота» на Чемпіонаті Європи з футбегу

Три золоті медалі привіз з Чемпіонату Європи з футбегу чернівчанин Роман Іваніцький. Змагання відбулися у Москві. Наразі Роман - єдиний, хто професійно займається цим видом спорту в Чернівцях.

Участь у змаганнях взяли 11 країн Європи - це приблизно сотня учасників. З них Україну представили п’ятеро спортсменів. Про те, як відбувалися змагання і чому він обрав саме цю гру, Роман розповів кореспонденту molbuk.ua

- До змагань я два роки не займався цим спортом - через травму спини, - каже хлопець. - За місяць до чемпіонату мені дзвонить товариш: "Ти мусиш поїхати на ці змагання!". Я погодився. Тому довелося серйозно взятися: щодня по кілька годин копав м’ячик.

Уже в Москві, під час мого генерального тренування, в мене було як мінімум три падіння. Ніяке це не чемпіонство! Бо, взагалі, падіння виключає будь-яке призове місце. Коли оголосили мій виступ (а я відкривав ці змагання), мені якимось чином вдалося звільнити голову від усього зайвого. Я настільки сконцентрувався на виконанні завдань, і настільки був зосереджений у тому, що маю виконати саме ці трюки, що аж здивувався від свого вдалого виступу. Я увійшов у стан бойового афекту. Наче вояки, які могутньо йдуть, махають мечами - такі самі відчуття були…

Чернівчанин втер усім носа, здобувши три «золота» на Чемпіонаті Європи з футбегу


Покриття на підлозі в залі було спеціальне: резина і матеріал, з якого роблять каримати. Чув, що за півметра квадратного потрібно заплатити 250 гривень. Тепер собі хочу купити шматок цього матеріалу, аби вдома займатися.

Роман копає м’ячі з 2008 року. Каже, що все почалося спонтанно - знайшов відеоуроки в Інтернеті, почав вчитися самотужки. Але згодом познайомився з футбегером з Івано-Франківська, який навчив хлопця навикам цієї гри.

Хлопець розповів про те, що є найголовнішим для новачків у футбезі:

- Основне - не викликати зайвої уваги до себе під час тренувань. Коли ти займаєшся, людські погляди просто збивають тебе з пантелику. Спорт цей недорогий: купуй м’ячик за 150 гривень, зручні кросівки за 500 - і вперед!

Чернівчанин втер усім носа, здобувши три «золота» на Чемпіонаті Європи з футбегу


Попри свої успіхи у копанні м’яча, Роман не може похвалитися відмінною грою у футбол.

- Я граю в футбол, але свої вміння в цій грі оцінюю як слабенькі, - каже він. - Просто іноді б’ю інших гравців по ногах. У футбезі я постійно виконую якісь індивідуальні дії. Частково ця звичка проявляється і тоді, коли я граю у футбол.

Негативно юнак ставиться до алкоголю та куріння.

- На жаль, в Україні триває така тенденція - чим менше містечко, тим більше людей спиваються, - каже Роман. - Але це зло, бо молодь, як правило, не може собі придумати іншого заняття, окрім пиятики. Так, я вживаю алкоголь - дуже люблю темне пиво. Але дозволяю його собі випити раз на місяць. Ну, немає в мене тяги до цього діла …

Чернівчанин втер усім носа, здобувши три «золота» на Чемпіонаті Європи з футбегу


Від систематичних занять футбегом покращується тонус, людина стає жвавішою. А у дівчат, стверджує Роман, ростуть груди.

- Помітив, що у багатьох дівчат завдяки цим заняттям виросли дуже гарні груди, - каже спортсмен. - Одна знайома з Москви тепер мусить одягати облягаючий одяг. А ще від футбегу - плаский живіт.

Довідка
Футбег (Footbag)
- вид спорту, в якому гравці демонструють майстерність гри з невеликим м’яким м’ячем, наповненим маленькими гранулами.
Офіційний статус виду спорту футбег отримав понад 30 років тому.
У футбегу є дві основні дисципліни: freestyle та net game.

Чернівчанин втер усім носа, здобувши три «золота» на Чемпіонаті Європи з футбегу


Чернівчанин втер усім носа, здобувши три «золота» на Чемпіонаті Європи з футбегу


Чернівчанин втер усім носа, здобувши три «золота» на Чемпіонаті Європи з футбегу
Редактор: Микола Кобилюк
18-07-2013, 10:50
Коментарів 0 Переглядів 2 472

Графіки погодинних відключень діятимуть протягом всієї доби.

Зараз цю рекомендацію Міносвіти обговорюють з керівниками шкіл
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Скільки на ринку коштують картопля, кабачки, огірки та помідори


Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.