Майстер-клас з виготовлення кулінарної випічки, який відбувся у Чернівцях 30 травня на вул.О.Кобилянської, присвятили до Міжнародного дня захисту дітей.
Вимащені у повидлі з борошном діти із задоволенням не лише куштували солодку продукцію одного із найбільших виробників Чернівців, але й самі її виготовляли.
Після того, як дещо вгамувався ажіотаж та галас, школярі взялися за випічку. Малі господарі знали, що робити: розминаючи тісто добавляли борошно, поверх готового виробу мастили пензликом з олією, ретельно заліплювали краї.
Трохи кострубаті, кривенькі, чудернацькі пиріжки кондитери тут же закладали у піч і через 10 хвилин із задоволенням автори випічки з’їдали її.
- Ми показуємо продукти, з яких виготовляємо. Наш принцип - все робити по домашньому смачно, - каже кондитер Мар’яна Якоб і виклала на стіл чергову партію родзинок.
Кондитери розповіли, що багатьох людей цікавить з чого складається кондитерська мастика. Детальний секрет її виготовлення не розкрили, але зазначили, що основні складові – це цукрова пудра, желатин у певній пропорції, харчові барвники.
Діти із задоволенням вирізали з мастики зелені листочки, рожеві та білі пелюстки, різнокольорові фігурки і…поїдали їх.
Допомагали дітям виготовляти смакоту й господарі свята.
-Хотілося зробити свято для дітей. Запросили садочки, школи, які розташовані неподалік, а також дітей з інтернату, - пояснила Галина НІКОНОВА, співвласник кондитерського дому "Ваніль", пов’язуючи фартушок хлопчикові. – Ще хотіли показати з близька як народжуються кондитерське мистецтво.
Маленькі кулінари хором розповідали, що все що з’їли - дуже смачне і раніше ще ніколи не доводилося посеред вулиці самим ліпити пиріжки: "Це дуже цікаво, хочемо ще…"
За словами організаторів, на свято витратили 8-9 тисяч гривень.
30-05-2013, 18:00
0
3 362