RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Заступник мера Чернівців слухає шансон, а гардеробниця філармонії - класику


Чиновники, підприємці і студенти прийшли на вечір ліричної пісні "Шансон у маленькому Парижі" учора, 23 березня. У залі обласної філармонії виступали зірки української ліричної пісні з різних куточків України. А організатором заходу був співаючий депутат Чернівецької облради Віталій Ткачук.

Дивіться також ВІДЕО: Співаючий депутат Віталій Ткачук привіз до Чернівців зірок шансону

Справжнім поціновувачем музики стилю шансон виявився заступник міського голови Чернівців Олександр Паскар. Перед концертом у філармонії регіонал зізнається кореспонденту molbuk.ua, які артисти йому найбільше припадають до душі:

- Може чули, що Еміль Крупник незабаром має приїхати до Чернівців? Я є його прихильником. Люблю пісні Михайла Грицкана. Знайомий з творчістю Віталія Ткачука. Найбільше люблю його пісню про Чернівці. Анну Даманську теж давно знаю, бо вона вчилася в одному училищі культури з моєю донькою. Наші зв’язки з нею більш тісні і виходять за межі сьогоднішнього заходу. Такі концерти відвідую лише, коли є можливість. Існують обов’язкові заходи, які я відвідую – обласні конференції, наприклад. А такі культурні заходи – для душі.

Заступник мера Чернівців слухає шансон, а гардеробниця філармонії - класику
Фото molbuk.ua: Олександр Паскар з дружиною мовчки дивляться виступ співаючого депутата Віталія Ткачука

Через півгодини з приміщення філармонії на вулицю виходить керівник відділу маркетингу фірми-виробника вікон Любов Дадукевич-Чопенко. Голосно розмовляє по телефону: "Алло, ви ще довго там? Куди доїжджаєте? До центру? Ага, пробки в місті... Ну давайте швидше, там всі крісла першого ряду вільні. Сподіваюся, ви всі взяли квитки?".

Жінка завершує телефонну розмову. Підходимо до неї.

- Ми прийшли на концерт в якості головного спонсора, - каже пані Любов. - Наша компанія сьогодні йде на цей концерт повним складом адмінперсоналу – приблизно 60 людей. Найкращих працівників фірма преміювала квитками на цей ліричний вечір. Прийшли підтримати Ткачука і Даманську – це ті співаки, за якими майбутнє. І гадаю, що незабаром вони будуть відомими навіть за кордоном. Знаю їхні пісні "Розлука", "Черновцы". Інші співаки, які сьогодні тут виступають – з російського шансону, тому вони нам менш відомі.

Заступник мера Чернівців слухає шансон, а гардеробниця філармонії - класику
Фото molbuk.ua: Любов Дадукевич-Чопенко (зліва) під філармонією чекає на колег, які спізнюються на концерт

Після того, як Віталій Ткачук та Анна Даманська виконали пісню "Не ревнуй", студентка медичного коледжу Олена Бойтель підходить до сцени. Дарує виконавцям букет троянд, які придбала на площі Філармонії.

- Мені справді подобаються пісні цього дуету, - каже дівчина кореспонденту molbuk.ua. - У коледжі побачила афішу концерту і вирішила прийти на нього. Вперше про творчість дуету почула від друзів. За цей букет заплатила трохи більше 30 гривень.

Концерт українських шансоньє не сподобався контролеру гардеробу філармонії Єлизаветі Бобковій. Вона каже, що любить симфонічну музику.

- Я це не слухаю і не дивлюся. Не люблю таку музику, - каже Єлизавета Іванівна. - Ми, працівники філармонії, рідко відвідуємо концерти, бо мусимо сидіти на робочому місці. Взагалі слухаю симфонічну музику. У нас є хороша камерна група. А шансон – це музика не для нас. То для молодих, бадьорих, живих...

- А хто з "верхів" сьогодні у вас залишав свій верхній одяг? – запитуємо.

Заступник мера Чернівців слухає шансон, а гардеробниця філармонії - класику
Фото molbuk.ua: Єлизаветі Бобковій більше подобається камерна музика

- У нас є VIP-кімната, де роздягаються "верхи" - Папієв та його заступники, - каже гардеробниця. - Я до того нічого не маю. До VIP-гардеробу можна увійти тільки через кабінет директора філармонії. У них там є свої місця.

Заступник мера Чернівців слухає шансон, а гардеробниця філармонії - класику
Фото molbuk.ua: Дівчина Віталія Ткачука (крайня зліва) дивиться концерт поруч із батьком співаючого депутата - головою Вижницької РДА Василем Ткачуком

Заступник мера Чернівців слухає шансон, а гардеробниця філармонії - класику
Фото molbuk.ua: "Душа українського шансону" Тетяна Дяченко виступає з акордеоністом

Заступник мера Чернівців слухає шансон, а гардеробниця філармонії - класику
Фото molbuk.ua: Депутат міської ради Олег Вікнянський упродовж усього вечора тримає дівчину за руку.
Редактор: Микола Кобилюк
24-03-2012, 09:45
Коментарів 0 Переглядів 20 543

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.