RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ГОСТЮК Василь Іванович

ГОСТЮК Василь Іванович
Заступник голови Чернівецької облдержадміністрації

ПАВЛЮК Михайло Вікторович

ПАВЛЮК Михайло Вікторович
Перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації

СЕРЕДЮК Володимир Богданович

СЕРЕДЮК Володимир Богданович
Заступник Чернівецького міського голови

БОГАТИРЕЦЬ Ігор Миколайович

БОГАТИРЕЦЬ Ігор Миколайович
Заступник голови Чернівецької ОДА

ПРИДІЙ Георгій Васильович

ПРИДІЙ Георгій Васильович
Голова Глибоцької райдержадміністрації

СЕНЧУК Руслан Іванович

СЕНЧУК Руслан Іванович
Голова Вижницької РДА

ФІРТАШ Дмитро Васильович

Народився 1965 року в Тернопільській області

Бізнесмен, голова Ради Федерації роботодавців України


Народився 2 травня 1965 року в селі Синьків Заліщицького району Тернопільської області. Мати працювала бухгалтером на цукровому заводі, батько водієм.

1984 — закінчив Донецький залізничний технікум, згодом— Національну академію внутрішніх справ України.
1984-1986 — служив в армії.Під час проходження служби отримав бронзову медаль “За досягнуті успіхи у розвитку народного господарства СРСР” та орден “Знак пошани”.
1986-1988 — водій пожежного відділення Чернівецької взуттєвої фабрики
1988 - розпочав бізнес у сфері торгівлі в Чернівцях. Директор ТОВ "КМІЛ". У першій великій операції — обміні 4000 тонн українського сухого молока на партію узбецької бавовни і продажу її в Гонконзі— його частка склала "чистими" $50 тисяч.
1990 — переїхав до Москви, де став займатися бізнесом з постачання продовольства.
1993 - започаткував власний енергетичний бізнес. Він налагодив торгівельні зв’язки із середньоазійським регіоном та організував постачання туркменського газу в Україну в обмін на продовольчі товари.
2002 - створив компанію EuralTransGas, яка уклала ексклюзивні контракти на поставки туркменського газу в Україну. В той же час Дмитро Фірташ почав інвестувати у хімічну промисловість, придбавши контрольний пакет акцій заводу “Таджик Азот” – одного з провідних виробників мінеральних добрив у Середній Азії.

2003 - придбав хімічний завод “Нітроферт” – єдиного в Естонії виробника аміачних добрив, який має доступ до портів Балтійського моря. За цим він створює в Угорщині компанію “Emfesz” для розвитку газового та енергетичного бізнесу. Через два роки ця компанія отримала ліцензію на продаж природного газу у Польщі.

2004 - створив компанію “РосУкрЕнерго” , для здійснення транзиту газу в Україну та країни Європейського Союзу. Співзасновником “РосУкрЕнерго” став російський “Газпром”. У цьому ж році була придбана австрійська компанія Zangas Hoch- und Tiefbau GmbH, що спеціалізується на будівництві газопроводів.

2006 - з метою консолідації управління активами у різних сферах бізнесу, була утворена Group DF (“The Firtash Group of Companies”). До її складу увійшла низка активів у сфері хімічної промисловості. Серед них – Кримський содовий завод та Кримський Титан.

Процес консолідації активів триває. На цей час Group DF об’єднує активи у сфері хімічної промисловості, енергетики та нерухомості. За останні п’ятнадцять років Дмитро Фірташ став одним із провідних інвесторів енергетичної та хімічної промисловості у Центральній та Східній Європі. Підприємства та компанії Group DF здійснюють свою діяльність в Україні, Австрії, Угорщині, Німеччині, Італії, Кіпрі, Таджикистані, Швейцарії та Естонії. Серед пріоритетів Group DF – інвестування у розвиток виробничих потужностей, підвищення якості продукції, сприяння всебічному розвитку співробітників та їхнього потенціалу, а також розвиток регіонів, в яких розташовані виробничі потужності.
На підприємствах, які входять до складу Group DF, працюють понад 25 тисяч людей.

2011 — Кебріджський університет завдяки фінансовій підтримці Дмитра Фірташа відкрив магістерську програму для студентів з України. У рамках програми передбачена повна оплата не лише навчання та проживання, а й виплата стипендій. Раніше, 2008 року, коштом Фірташа в цьому університеті було відкрито програму україністики.
2011 — обраний головою Ради Федерації роботодавців України.

Одружений третім шлюбом, має трьох дітей — доньки Іванна (1988), Ганна (2005), син Дмитро (2007).

З 2006 року потрапляє до числа найбагатших і найвпливовіших людей України. У 2011 році український Forbes поставив Фірташа на 9 місце у рейтингу найбагатших громадян, оцінивши його статки у 966 мільйонів доларів.

У рейтингу 200 найвпливовіших людей України у 2011 році журнал "Фокус" поставив Фірташа теж на 9 місце.
Редактор: Igor
11-02-2012, 13:06
Коментарів 0 Переглядів 15 137


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!