RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Торгово-­житловий комплекс «Проспект»: чутки і реальність (на правах реклами)

Інформаційний ажіотаж навколо будівництва багатоквартирного житлового комплексу з вбудовано­-прибудованими торгово­-офісними приміщеннями "Проспект", що знаходиться на Проспекті Незалежності, 131, останнім часом набув широкого розголосу у засобах масової інформації. Нині поширюється велика кількість непідтвердженої інформації щодо "Проспекту", що, в свою чергу, викликає неоднозначну реакцію громадськості і потенційних інвесторів.

Щоб з’ясувати, чи всі ці нападки виправдані та переконатися у правомірності і законності будівництва, кореспондент звернувся за роз’ясненнями до директора фірми­-підрядника ТОВ "Чернівцібудінвест" Сергія Летяцького.

- ­Пане Сергію, як гадаєте, з чим пов’язана сьогоднішня активізація нападок і дорікань на будівництво комплексу "Проспект" та кому це вигідно?

-­ Наразі побудована перша черга житлового комплексу з вбудовано­-прибудованими торговельно-­офісними приміщеннями, яка складається з торгово­офісних приміщень. Хочеться звернути вашу увагу на те, що завдяки цьому левова частка наших земляків матимуть і нові робочі місця, і належні умови праці, прирівняні до європейських стандартів. Після ж завершення будівництва комплексу в цілому мешканці міста Чернівці отримають: нові якісні житлові помешкання, супермаркет продовольчих товарів, кінотеатр, дитячі розважальні комплекси, що однозначно є вагомим внеском у розвиток інфраструктури міста
Торгово-­житловий комплекс «Проспект»: чутки і реальність (на правах реклами)

Що ж до активізації інтересу щодо нашого будівництва, то, на мою думку, причиною цього стало:

1. Комерційний інтерес Забудовника, будівлі якого знаходяться поруч з нашими, який, очевидно, не має можливості в умовах конкуренції повною мірою реалізувати комерційні приміщення;

2. Введення в оману нашим опонентом його інвесторів, гарантуючи при цьому, що поблизу їхнього будинку не буде відбуватися будівництво багатоквартирних будинків та обіцяючи великі площі прибудинкової території;

3.Особиста зацікавленість певних депутатів, які дозволяють собі некоректні безпідставні привселюдні висловлювання про неправомірні дії Забудовника комплексу "Проспект", при цьому:

а) не є фахівцями у сфері будівництва;

б) не є уповноваженими представниками органу, який, відповідно до своїх повноважень, є єдиним і спеціалізованим державним органом, що уповноважений здійснювати нагляд і перевірку за законністю будівництва;

в) свідомо та умисно ініціюють позапланові перевірки об’єкту будівництва архбудінспекцією (єдиний спеціалізований орган, уповноважений перевіряти законність будівництва), при цьому приховується той факт, що нам був наданий висновок про відсутність порушень в сфері містобудування, продовжуючи при цьому, АБСОЛЮТНО БЕЗПІДСТАВНО стверджувати про незаконність будівництва!

Наслідком таких дій стали: позапланові перевірки з боку контролюючих органів, відкриття судового провадження, за ініціативи жителів комплексу, розташованого поруч з "Проспектом", проведення комісії міської ради, про яку ми дізналися випадково, масові виступи на телебаченні, на які нас не запрошують і т. ін. Хочу також сказати, що я ­ не юрист, але, переглянувши позовну заяву, яку пред’явили до суду позивачі, я не знайшов ЖОДНОГО посилання на норму чинного законодавства, яку, на думку жителів "Сонячного острова", ми порушили. Це свідчить лише про одне – про безпідставне звинувачення! Також не можу не зауважити, що представники позивача неодноразово з власної ініціативи не з’являлися на засіданнях суду та подавали різні клопотання про відкладення, що ми розцінюємо як цілеспрямоване затягування вирішення справи та відсутність належних доказів своїх звинувачень. Ця ситуація для нас є абсолютно незрозумілою ще й тому, що до об’єкта самих позивачів є багато запитань, наприклад:

­ "Чому не побудовані підземні паркінги згідно детального плану?"

­ "На яких підставах замість будинку культури та мистецтв на даний момент побудовано житловий будинок ?"

­ "На основі чого був змінений план будівництва і сьогодні замість 4­ поверхових будинків ми бачимо 5­ та 6-­поверхові будови?"

"Які норми бралися за основу при зміні цільового призначення першого поверху забудови з житлового на торгово-­офісний?" і т.д.

Підводячи підсумки щодо цієї ситуації, ми маємо більше запитань, ніж відповідей. І після аналізу даної ситуації виникає запитання: "Чи не є активність опонента лиш намаганням відволікти увагу від особистих проблем за рахунок інших?" Адже саме на цю думку наводять всі дії позивача.
Торгово-­житловий комплекс «Проспект»: чутки і реальність (на правах реклами)

Як вже зазначалося, у червні місяці у нас була проведена непланова перевірка Державною архітектурною інспекцією. За результатами цієї перевірки ми отримали відповідний акт, де вказано, що жодних порушень чинних будівельних норм не виявлено. Тобто, комплекс наш побудований згідно з проектом. Всі сертифікати, проектна документація в порядку. Всі зміни, які здійснювалися в процесі, внесені в документацію, яка відповідає дійсності, і жодних порушень немає. З чого можемо зробити висновок, що всі нападки і дорікання є однозначно безпідставними та неправомірними.


- ­Що саме викликало у ваших конкурентів таку реакцію?

-­ Реакція наших опонентів була викликана неволодінням всією інформацією щодо послідовності будівництва "Проспекту". Наше будівництво ведеться повністю законно: є дозвіл на проведення будівельних робіт, є генплан, де вказано, що дана земельна ділянка не змінювала цільового призначення.

Тобто, якщо у нас вказано, що це багатоквартирний житловий будинок з вбудовано-­прибудованими торгово­-офісними приміщеннями, то ми в обов’язковому порядку дотримуємося кожного затвердженого пункту.
Торгово-­житловий комплекс «Проспект»: чутки і реальність (на правах реклами)

Наш комплекс розбитий на 5 черг будівництва. Це вказано в генплані і у всій документації. У якій черговості що будувати, виходячи з будівельних можливостей та технологічної карти. За законом, якщо будувати в першу чергу житло, то здати його в експлуатацію не буде можливості, бо під час будівництва другої черги в зоні дії крану знаходитиметься перша черга житла.

Виходячи з цього, замовником було вирішено:

­ 1-­шою і 3-­ою чергами зводити торгово-офісні приміщення;

­ 2­-га та 4­-та черги – житлові квартири;

­ 5­-та черга – дворівневий паркінг для автомобілів. І це є не окремі будівлі, а цілісний комплекс, який відповідає всім необхідним вимогам. Тобто, торговий центр – це лише частина, яка є першою чергою торгово-­житлового комплексу "Проспект".


-­ Як щодо сейсмічних характеристик території, на якій будується "Проспект"?

­- Є чіткий закон, який регламентує будівництво у сейсмічних регіонах України. Наша ділянка справді підпадає під 6­7 балів. Але у Чернівцях є багато земельних ділянок, які підпадають під 6­7 балів, тобто наша ситуація є абсолютно типовою для нашого регіону. Все залежить від конструктивної схеми, яка буде використана у будівництві. Якщо це 5 поверхів, то може використовуватися цегляна кладка і несучі стіни з залізобетонними сердечниками. У нашому випадку це монолітні будинки з несучими монолітними каркасами або безрігельна система з плоскими перекриттями.

Для будівництва комплексу "Проспект" ми пройшли експертизу, є експертний висновок, куди вписується рішення експертизи. Без цього документа не дають дозвіл на початок будівельних робіт. ­Все будівництво зосереджено в межах законно виділеної земельної ділянки, – додає Сергій Летяцький. – Наразі у нас є генплан земельної ділянки. Там чітко видно, що паркани і все, що стосується зведення нашого комплексу, розташоване на нашій території. Цільове призначення нашої земельної ділянки у 2004 р. назвали "Під забудову багатоповерховими житловими будинками з вбудовано­прибудованими торгово­офісними приміщеннями", що дотримано нами під час будівництва.

Користувач чи власник земельної ділянки самостійно не має права змінювати цільове призначення землі, але може змінити розташування будівель в межах виділеної йому земельної ділянки. Отже, наше будівництво було здійсненне відповідно до чинного законодавства та з дотриманням всіх будівельних норм.

Сьогодні ж в нас бачать беззаперечного лідера на ринку нерухомості, тому не дивно, що конкуренти кидають всі сили на створення штучних інформаційних приводів. Наші опоненти намагаються розповсюдити різну інформацію, що, на їхню думку, спровокує ділову репутацію нашого товариства.


­- Як збираєтеся вирішувати ситуацію, що склалася, і де ваші мешканці можуть дізнатися правду про справжній стан справ?

- ­Нашим мешканцям хочуть штучно нав’язати неправдиву інформацію щодо незаконності цього будівництва. І це у той час, коли контролюючі органи видали висновок про дотримання всіх норм будівництва, дотримання чинного законодавства України і всіх норм ДБН (Державних будівельних норм).

Якщо ж ви почули інформацію, яка викликає сумніви стосовно будь­-якого будівництва, не тільки нашого комплексу, найкраще дізнатися правду в державних органах, які видають дозволи на будівництво і контролюють дане будівництво. У Чернівцях це Інспекція держбудконтролю. Авторський нагляд здійснює фірма або архітектор, який проектував дану споруду, а технічний нагляд за дотриманням вимог законодавства і проектної документації здійснює сертифікована особа від замовника будівництва. Особи, які здійснюють авторський і технічний нагляд, зобов’язані слідкувати за процесом будівництва, тому що вони в подальшому несуть відповідальність за здійснення даного будівництва. А інспекція держбудконтролю слідкує за тим, чи прописані в документації особи, які будуть нести відповідальність за будівництво. Отож, у цій службі можуть надати для ознайомлення всю необхідну інформацію про зведення будь­-якого об’єкта, який цікавить людину.

Ми ж, у свою чергу, хочемо, щоб люди знали правду. Тому закликаємо більш скрупульозно перевіряти різну інформацію та звертатися безпосередньо до наших відділень у місті Чернівці, де наші співробітники залюбки нададуть вам усю необхідну інформацію.
Редактор: Igor
20-11-2014, 12:20
Коментарів 0 Переглядів 5 520

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.