RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Найчастіше буковинці скаржаться на якість ковбасних виробів, алкогольних напоїв, хліба та борошна. А під час під час перевірок фахівці управління у справах захисту прав споживачів найчастіше бракують продукти на ринках: крупи, сири, м’ясо-ковбасні вироби.
Хоча, за словами Лариси КУДАК, завідувача сектору з контролю якості продовольчих товарів Чернівецького обласного управління у справах захисту прав споживачів, простроченого та неякісного товару, на жаль, не бракує і в продуктових магазинах. Краща ситуація в супермаркетах, де є добре холодильне обладнання і витримуються температурні режими зберігання продуктів. Інше питання, коли за кількістю отриманого товару слідкують, а за якістю – не завжди.
За три місяці цього року продуктів фахівці управління перевірили на понад 700 тисяч гривень, з них на 24 тисячі забракували. Це насамперед продукти, які не відповідають стандартам, не мають сертифікатів і якісних посвідчень, тобто невідомого походження, прострочені.
– Наприклад, ми забракували крохмаль, на упаковці якого зазначено: "Крохмальне підприємство України", тобто хто виробник – невідомо, – розповіла Лариса Кудак. – Важити упаковка повинна 300 грамів, але насправді важить 210. Різниця велика, але пред’явити претензії нікому. Очевидно, що крохмаль розфасовували не на підприємстві. Або на ринках з’явилися ковбаси та сардельки, запаковані у вакуумні упаковки, на яких не має жодної інформації. А це може свідчити про те, що продукт завезений до торгових точок нелегально і невідомо звідки.
Споживач має право знати, що він їсть та п’є, зауважує пані Кудак, і наводить приклад, коли до управління поскаржилася чернівчанка, яка купила докторську ковбасу і тільки вдома зауважила додаток "особлива". За рецептурою "Докторська особлива" містить багато добавок і цілком відмінна на смак від класичної "Докторської".
В управлінні сподіваються, що наступного року розпочнуть діяти нові стандарти, за якими таж сама "Докторська" буде тільки однієї рецептури (яловичина, свинина, сало, спеції), і не буде жодних докторських з додатками – екстра, особлива, ніжна тощо. Тобто якщо виробник хоче робити ковбасу відмінної рецептури, то й назва має бути відмінна.
13-06-2008, 10:05
Коментарів 0 Переглядів 1 896

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.