У Chrome знайшли приховане налаштування: як за 1 хвилину вимкнути спливаючі вікна

новини / Лайфхаки
823
0
Хром

Тільки-но відкриваєш новий сайт, як браузер одразу ж починає завалювати запитами щодо використання геолокації, надсилання сповіщень та інших дозволів.

Постійні запити на надсилання сповіщень, доступ до геолокації, камери і мікрофона – одна з найбільш дратівливих особливостей мобільної версії Google Chrome. Однак, як з'ясував журналіст Android Police, більшість цих "спливаючих" вікон можна вимкнути назавжди за допомогою одного параметра браузера.


Спеціаліст наголосив, що звичайне вимкнення сповіщень Chrome не розв'язує проблему: повідомлення перестають надходити, але самі спливаючі запити нікуди не зникають. Тому потрібно повністю вимкнути самі запити на надання дозволів.

Для цього потрібно відкрити Chrome на смартфоні, натиснути на меню ⋮ у правому верхньому куті та перейти в "Налаштування" → "Налаштування сайтів" (Site Settings).

хром2


Тут зібрані всі дозволи, які можуть запитувати сайти. Найважливіші знаходяться у верхній частині списку: геолокація (Location), камера (Camera), мікрофон (Microphone) та сповіщення (Notifications).

Щодо сповіщень Chrome пропонує два варіанти: можна вибрати режим Collapse all requests, за якого запити відображатимуться у згорнутому вигляді й перестануть займати весь екран. Але найефективніший спосіб – увімкнути функцію "Don't allow sites to send notifications" ("Не дозволяти сайтам надсилати сповіщення").

Таким самим чином можна вимкнути запити на доступ до камери, мікрофона, NFC, датчиків руху, USB-пристроїв та інших функцій смартфона.


хром3


На думку автора матеріалу, саме вимкнення всіх непотрібних запитів – одне з перших налаштувань, яке варто виконати після встановлення Chrome на новий смартфон. Це дозволяє позбутися постійних спливаючих вікон і випадкових дозволів, які користувачі нерідко надають помилково.

Якщо ж дозволи вже були надані яким-небудь сайтам раніше, їх доведеться відкликати вручну. Для цього достатньо відкрити відповідний розділ у "Налаштуваннях сайтів" (Site Settings), вибрати потрібний сайт і скасувати раніше наданий доступ.

У Android Police також вважають, що Google варто синхронізувати ці параметри між усіма пристроями, прив’язаними до одного облікового запису. Зараз після придбання нового смартфона або встановлення Chrome на інший комп’ютер користувачам доводиться заново відключати всі запити, хоча логічніше було б зберегти ці налаштування в обліковому записі Google.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram


0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
купить iPhone 17 Pro Max в Одессе, цены в Украине
ТОП 10
Щоб поїхати до онуки в Італію, пара пенсіонерів з Буковини у віці 90 років оформили закордонні паспорти
14 443
У річках Буковини водиться рідкісна риба, яка страждає від забрудення та надмірного вилову
10 401
Картопля, цибуля та морква: скільки коштує запастися овочами на зиму у Чернівцях
10 075
Популярне українське шоу знову повертається на екрани: учасники, правила і дата прем’єри
5 564
Клічук розповів про нові правила для електросамокатів у Чернівцях: що зміниться
5 089
У Чернівцях виявили занижену вартість сніданків школярів: міськраді рекомендують переглянути розцінки
4 922
Сьогодні на Буковині попрощаються з двома полеглими воїнами
4 866
Невідома Буковина: які села відвідати, щоб відкрити край заново
4 584
«Стихла частинка мого світу»: Оксана Савчук звернулася до буковинців після смерті Івана Кавацюка
4 305
Понад 6 тисяч глядачів та нереалізовані пенальті: «Буковина» зіграла перший матч на оновленому стадіоні
3 215