Цей поширений інгредієнт може викликати запалення в організмі

новини
433
0
Цей поширений інгредієнт може викликати запалення в організмі


Регулярне вживання звичайного цукру може викликати запальні процеси в організмі, що підвищує ризик хронічних захворювань. Прості способи допоможуть мінімізувати цей продукт в раціоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.



Надлишок цукру в продуктах харчування швидко потрапляє в кров. Там він може спричинити повторні сплески рівня цукру в крові та інсуліну.

З часом це може зробити клітини менш чутливими до інсуліну, що призводить до інсулінорезистентності.

Оксидативний стрес

Окислювальний стрес виникає, коли клітини містять забагато нестабільних молекул, які називаються вільними радикалами. Ці нестабільні молекули можуть пошкоджувати тканини та клітини, активуючи запальну реакцію організму.

Утворення шкідливих сполук

Коли цукор накопичується в крові, то він може зв’язуватися з білками та жирами, утворюючи шкідливі сполуки, які називаються кінцевими продуктами глікування.

Ці сполуки пошкоджують тканини та викликають запалення, яке сприяє старінню та хронічним захворюванням.

Дисбаланс кишечника

Продукти з високим вмістом доданого цукру можуть зменшити кількість корисних кишкових бактерій і збільшити шкідливих.

Незбалансований кишковий мікробіом може пошкодити слизову оболонку кишечника, що дозволить запальним сполукам потрапляти в кров.

Сприяє запальним процесам у тканинах черевної порожнини

Продукти та напої з високим вмістом цукру, такі як газовані напої, тістечка, печиво та морозиво, є основною причиною збільшення ваги.

Надмірний цукор часто зберігається у вигляді жиру, особливо навколо живота. Цей тип жиру є метаболічно активним - він вивільняє запальні хімічні речовини, які можуть підвищити ризик серцевих захворювань та інших хронічних захворювань.

Як зменшити споживання доданого цукру

Переглядаючи списки інгредієнтів, звертайте увагу на менш очевидні назви цукру, такі як декстроза, мальтоза, тростинний сироп або концентрат фруктового соку.

Поступове зменшення цукру

Якщо ви зазвичай додаєте дві порції цукру до кави, спробуйте скоротити їх до півтора на тиждень, а потім до однієї.

Невеликі зміни є більш стійкими в довгостроковій перспективі та можуть допомогти організму адаптуватися.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.