Не всі страви виходять смачними: що не можна готувати в мультиварці ніколи

новини
584
0
Мультиварка


Мультиварка стала справжнім порятунком для тих, хто хоче швидко приготувати вечерю без зайвого клопоту. Вона зручна, економить час і дозволяє просто закласти інгредієнти, обрати програму і дочекатися готової страви. Але є продукти, які категорично не варто готувати в мультиварці. Вони або втратять смак і структуру, або просто не приготуються як слід. Щоб уникнути розчарувань, важливо знати, які страви краще залишити для інших способів приготування.

Про це пише Oboz.ua



Макарони

Паста в мультиварці майже завжди розварюється і перетворюється на кашу. Якщо все ж хочеться приготувати її саме так, краще спершу зробити соус, а потім коротко додати макарони наприкінці, щоб вони не переварилися.

Рис

У мультиварці він часто виходить нерівномірно звареним: частина розмокає, а частина залишається сирою. Для цієї крупи потрібен точний баланс води та температури, який легше контролювати на плиті.

Ніжні овочі

Броколі, кабачки, спаржа, шпинат, цвітна капуста чи солодкий перець швидко розварюються і втрачають вигляд. Такі овочі краще додавати наприкінці приготування або готувати окремо на парі.

Зелень

Петрушка, кріп, базилік та інші ароматні трави не витримують тривалого нагрівання – вони втрачають колір і аромат. Їх краще додавати вже після того, як страва готова.

Сушені бобові

Квасолю або сочевицю потрібно попередньо відварити перед тим, як класти в мультиварку. Якщо цього не зробити, вони залишаться твердими й зіпсують страву.

Куряча грудка

Це м’ясо пісне і ніжне, тому в мультиварці воно пересихає та стає жорстким. Краще використовувати стегна або інші частини курки з невеликою кількістю жиру.

Пісне м’ясо

Яловичина або свинина без жиру у мультиварці виходять сухими. Для тривалого тушкування краще брати шматки з невеликими прожилками жиру – саме вони дадуть соковитість і насичений смак.

Якщо ви хочете приготувати м’ясо або крупи в мультиварці, не поспішайте кидати все одночасно. Краще попередньо обсмажити продукти на сковороді, щоб зберегти текстуру і аромат, а вже потім довести до готовності у мультиварці. Так страва буде більш насиченою, а інгредієнти не втратять своїх властивостей.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.