
Якщо ви хочете швидко приготувати смачну і корисну кашу, але у вас немає світла, тоді потрібно просто залити крупи окропом, але, потрібно знати які. Для цього ідеально підійде, наприклад, кускус, вівсянка, гречка.
Редакція FoodOboz ділиться переліком круп, які не потрібно варити, а можна просто запарити.
Кускус
Його достатньо всього лише залити окропом і залишити на 5-10 хвилин.
Вівсяні пластівці
Залийте гарячою водою або молоком і дайте настоятися 5-10 хвилин. Для геркулесу краще використовувати окріп і настояти 15-20 хвилин або довше.
Гречка
Можна запарити, заливши окропом у співвідношенні 1:2. Накрийте й укутайте посуд рушником і залиште на кілька годин. Ідеально настоювати всю ніч.
Булгур
Залийте окропом і залиште на 20 хвилин, якщо крупа дрібна, або на 40 хвилин, якщо велика.
Ячна крупа
Залийте гарячою водою у співвідношенні 1:2 і настоюйте 2-2,5 години, добре укутавши посуд.
Манна каша
Залийте холодною водою або молоком і дайте настоятися 15-20 хвилин.
Перлова крупа
Цю крупу можна запарити, заливши теплою водою у співвідношенні 1:3. Настоювати потрібно 24 години, укутавши посудину. Для кращого результату використовуйте крупи дрібного помелу, що дасть змогу їм швидше приготуватися. Щоб крупи краще запарилися, укутайте посудину теплим рушником або ковдрою!
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram







