Де не можна зберігати капусту: швидко завʼяне

новини / Лайфхаки
1 785
0
Де не можна зберігати капусту: швидко завʼяне


Капуста може зберігатися всю зиму, якщо створити для неї правильні умови. Але навіть якісний качан швидко в’яне або вкривається пліснявою, якщо покласти його у невідповідне місце. Саме тому важливо знати не лише як підготувати овоч, а й де його категорично не можна тримати.

Про це йдеться в матеріалі FoodOboz.



Місця, де капуста швидко псується

Найпоширеніша помилка – зберігання капусти в теплій кухні або в коморі, де температура вище +4°C. У таких умовах качани втрачають вологу, листя починає сохнути, а іноді капуста навіть проростає.Також не підходять приміщення з підвищеною вологістю та без вентиляції. Якщо повітря застоюється, на верхніх листях утворюється конденсат, що створює ідеальні умови для появи плісняви й гнилі.

На яких поверхнях зберігати овоч не рекомендується

Не варто класти капусту безпосередньо на бетонну підлогу або біля нагрівальних приладів. Контакт із холодною або вологою поверхнею пришвидшує псування качана. Так само капуста псується поруч із овочами, які вже мають пошкодження – одна зіпсована головка здатна зіпсувати інші.

Якщо ви хочете, щоб капуста залишалася свіжою, обирайте прохолодні та провітрювані місця:

температура – від 0 до +2°C;
вологість – 85-95%;
без різких перепадів температури.

Оптимальні варіанти – підвал, льох або утеплений балкон. Качани варто загортати в папір або складати на дерев’яні полиці чи в ящики, де вони не контактують один з одним.

Що підготувати перед зберіганням

Для тривалого зберігання обирають пізньостиглі сорти з щільними качанами та цілими зовнішніми листками. Не потрібно мити капусту – волога пришвидшить її псування. Кілька верхніх листків залишають для захисту від пересихання.

Важливі нюанси

Не зберігайте капусту на кухні, в теплому кладовищі або біля батарей.
Уникайте приміщень без вентиляції та з високою вологістю.
Один пошкоджений качан краще одразу відкласти, щоб не зіпсувати інші.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
40 651
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
21 347
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
15 191
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
12 059
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
8 038
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
7 048
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 570
Замість спортивного об’єкта - житло: як ділянка під спорт у центрі Чернівців перетворилася на багатоповерхівку
6 347
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 373
«Капуста дешева, а огірки вдвічі дорожчі»: скільки коштують на ринках Чернівців сезонні овочі
4 240


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.