
Яєчня - класика сніданку, але її смак можна легко зробити ще кращим. Названо, які додають страві аромат, текстуру та насиченість. Завдяки цим інгредієнтам навіть проста яєчня перетворюється на справжній кулінарний шедевр.
Про це пише РБК-Україна.
Сир
Сир надасть яєчні кремової текстури, насиченого смаку та зробить її більш ситною. Підійде твердий (чеддер, гауда, пармезан) та м’який (моцарела, фета, рікота).
Твердий сир можна натерти і прямо додати під час обсмажування, щоб він трохи розплавився. Тоді як м’який сир додають наприкінці приготування, щоб він лише підтанув і не "розтікся" повністю.
Зелень
Можна додати до яєчні такі види зелені: петрушка, кріп, зелена цибуля, базилік, кінза.
Вона надасть свіжість, аромат, робить смак легшим і цікавішим. Додайте дрібно нарізану зелень наприкінці приготування або посипати зверху. Якщо обсмажувати разом з яйцями, зелень може трохи втратити яскравий смак.
Овочі
Чудово поєднуються з яєчнею помідори, болгарський перець, шпинат, гриби та броколі. Вони нададуть страві соковитість, текстуру і корисні речовини.
Тверді овочі (перець, броколі) - краще трохи обсмажити перед додаванням яєць. Тоді як помідори та шпинат можна кинути майже в готову яєчню, вони швидко віддають соки.
Авокадо або оливки
Оливки нададуть яєчні легку солоність, а авокадо - кремову текстуру.
Наріжте кубиками продукти та додайте безпосередньо в готову яєчню, щоб не перегріти. Можна трохи присмачити лимонним соком авокадо для свіжості.
Картоплю
Картоплю краще нарізати кубиками або тонкими скибочками і обсмажити до золотистої скоринки, або трохи відварити. Сира картопля готується довго, і яйця можуть пригоріти, поки вона не стане м’якою.
Після обсмаження або відварювання картоплі додають збиті яйця і готують на середньому вогні, помішуючи, поки яйця не схопляться.
До картоплі чудово підходять цибуля, болгарський перець, зелень, сир або спеції (паприка, чорний перець).
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram