Дешевший - не означає кращий: дієтолог пояснив, чому зелений перець є найгіршим вибором

новини / Здоров'я
12 324
0
Дешевший - не означає кращий: дієтолог пояснив, чому зелений перець є найгіршим вибором


Обираючи солодкий перець, багато хто керується ціною і кладе до кошика найдешевші - зелені плоди. Проте дієтологи застерігають: така економія може бути шкідливою для здоров'я.

Про це пише РБК-Україна.



Секрет низької ціни: просто недозрілий овоч

Причина, чому зелений перець завжди дешевший, дуже проста.

"Виробники зривають його раніше, не даючи дозріти", - пояснює дієтолог Якуб Мауріч.

По суті, це просто недозріла версія червоного або жовтого перцю.

Такий підхід дозволяє аграріям заощадити час і гроші на вирощуванні, але в результаті споживач купує продукт, який не встиг накопичити максимум своєї поживної цінності.

Менше користі, більше проблем для шлунка

За словами експерта, зелений перець містить значно менше біоактивних сполук, ніж його дозрілі аналоги.

"Червоний перець може містити у два-три рази більше антиоксидантів, ніж зелений", - наголошує Мауріч.

Антиоксиданти — це ключові речовини, що уповільнюють процеси старіння, зменшують запалення та захищають клітини від пошкоджень.

Щобільше, зелений перець може бути важчим для травлення.

"Недозрілі овочі можуть викликати дискомфорт, особливо у людей з чутливою травною системою", - застерігає експерт.

Якщо після вживання перцю ви відчуваєте біль у животі чи здуття, можливо, варто замінити зелений сорт на червоний або жовтий, які є значно м'якшими для шлунка.

Важливий нюанс: насіння

Дієтолог також нагадує, що незалежно від кольору, варто уникати вживання насіння перцю.

"Більшість людей їсть насіння, але воно може подразнювати кишечник", - зауважує експерт.

Тому перед приготуванням овоч варто ретельно від нього очистити.

Обираючи між різними кольорами перцю, надавайте перевагу червоним, жовтим та помаранчевим сортам. Вони не лише солодші на смак, але й значно корисніші та безпечніші для вашого травлення.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
40 651
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
21 347
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
15 191
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
12 059
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
8 038
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
7 048
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 570
Замість спортивного об’єкта - житло: як ділянка під спорт у центрі Чернівців перетворилася на багатоповерхівку
6 347
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 373
«Капуста дешева, а огірки вдвічі дорожчі»: скільки коштують на ринках Чернівців сезонні овочі
4 240


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.