
Артеріальний тиск - це сила тиску крові на стінки кровоносних судин. Підвищений показник тиску збільшує навантаження на серце і може привести до різних захворювань. Щоб знизити рівень кров’яного тиску, слід уникати певних продуктів, вважають фахівці.
Йдеться про продукти з високим вмістом солі, цукру і насичених жирів і трансжирів. Доктор Росс Перрі в бесіді з Express розповів, що найгірший вибір для людей з високим кров’яним тиском – це заморожена піца, консервовані соління і супи, алкоголь і кава.
До продуктів з високим вмістом солі належать:
напівфабрикат;
копчене, в’ялене, солоне м’ясо, включаючи бекон, шинку, сосиски, ковбаси;
копчена і солона риба, в тому числі сардини, ікра, анчоуси;
буріто і піца;
консерви;
солоні горіхи.
Що стосується продуктів, що містять цукор, то в першу чергу слід обмежити вживання:
соусу барбекю і кетчупу;
фруктових соків;
спортивних напоїв;
шоколадного молока;
граноли і пластівців.
До продуктів з високим вмістом насичених жирів належать:
масло (вершкове ,топлене, кокосове і пальмове);
сало;
торт;
печиво;
жирне м’ясо;
ковбасні вироби;
сир.
А до продуктів з високим вмістом трансжирів, які небезпечні для людей з підвищеним артеріальним тиском, в першу чергу відносять:
випічка;
попкорн;
смажені продукти, включаючи картоплю фрі, пончики і курку;
немолочні вершки для кави;
маргарин.
“Людям з високим кров’яним тиском краще дотримуватися дієти, що складається з цільнозернових продуктів, свіжих фруктів, листової зелені, нежирного м’яса, і великої кількості води”, – рекомендує доктор Росс Перрі.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram