Куряча грудка чи червона риба, який продукт насправді корисніший

новини / Здоров'я
383
0
Куряча грудка чи червона риба, який продукт насправді корисніший


Вибір між лососем і куркою для білкового раціону — часта дилема, адже обидва продукти є чудовими джерелами білка. Однак між ними є суттєві відмінності в харчовій цінності.

Однак відмінності криються у складі жирів та інших поживних речовинах, пише NV.



Білок: Майже однаково

І лосось, і курка містять практично однакову кількість білка — близько 20 грамів на порцію. Незалежно від того, чи виберете ви лосось, курячу грудку або темне м’ясо курки, ви легко досягнете рекомендованої добової норми білка (20−40 грамів на прийом їжі), необхідної для росту м’язів, підтримання їхнього росту і відчуття ситості.

Жири: Головна відмінність

Основна відмінність між лососем і куркою полягає у вмісті жирів.

Куряча грудка — найпісніший варіант, що містить усього близько 3 грамів жиру на порцію, більша частина яких — ненасичені жири.

Лосось містить більше жиру (близько 5 грамів на порцію), але це переважно корисні ненасичені жири, включно з унікальними для морепродуктів омега-3 жирними кислотами (ЕПК і ДГК).

Темне м’ясо курки (наприклад, стегна) також містить більше жиру (близько 7 грамів на порцію), ніж куряча грудка, але в той самий час у ньому більше насичених жирів, порівняно з лососем.

Важливо зазначити: ДГК, що міститься в лососі, активно вивчається через її позитивний вплив на здоров’я мозку та здатність знижувати когнітивні порушення. Якщо ви прагнете мінімізувати споживання жирів, куряча грудка буде найкращим вибором. Однак, якщо ви готові до споживання корисних жирів, лосось перевершує темне м’ясо курки завдяки високому вмісту ненасичених жирів.

Калорійність: Невеликі відмінності

Куряча грудка містить близько 126 калорій.

Лосось містить близько 133 калорій.

Курячі стегна містять близько 152 калорій.

Хоча лосось і темне м’ясо курки трохи калорійніші за курячу грудку, додатковий жир у них (особливо в лососеві) приносить із собою не тільки насичений смак, а й важливі для здоров’я жирні кислоти.

Інші поживні речовини

Обидва продукти багаті на вітаміни та мінерали:

Лосось — один з небагатьох продуктів, багатих на вітамін D, а також містить вітамін B12, важливий для нервової системи і кровотворення. Дикий лосось зазвичай містить більше омега-3 та білка, ніж вирощений на фермі.

Курка (як біле, так і темне м’ясо) є джерелом необхідних мінералів, таких як залізо, фосфор і цинк. Крім того, вона містить вітамін B12 і холін, який важливий для розвитку мозку, настрою та пам’яті.

Що корисніше: Лосось чи курка?

І лосось, і курка є цінними компонентами здорового раціону, багатими на білок. Вибір між ними залежить від ваших індивідуальних цілей:

Якщо ваша мета — отримати максимальну кількість білка за мінімальної кількості калорій і жиру, куряча грудка — ідеальний варіант.

Якщо ви хочете збагатити свій раціон корисними для серця і мозку омега-3 жирними кислотами, які відсутні в інших видах м’яса, вибирайте лосось.

Темне м’ясо курки також є хорошим джерелом білка, але містить більше насичених жирів порівняно з лососем або курячою грудкою.

Дієтологи рекомендують вживати щонайменше дві порції морепродуктів, таких як лосось, щотижня. Різноманітність джерел білка у вашому раціоні допоможе вам отримувати ширший спектр поживних речовин і поліпшить загальний стан здоров’я.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: