Щоб котлети вийшли як у ресторані: потрібно додати лише один інгредієнт

новини / Лайфхаки
914
0
Щоб котлети вийшли як у ресторані: потрібно додати лише один інгредієнт


Виявляється, щоб котлети, та й будь-які інші страви з м'ясного фаршу, виходили неймовірно смачними, соковитими та м'якими, потрібно додати звичайну харчову соду. Однак використовувати соду для фаршу можна лише тоді, якщо ви збираєтесь смажити страву.

Для тушкування чи відварювання цей лайфгак не підходить, пише ТСН.



Звичайно, якщо ви готуєте котлети з фаршу курки чи індички, то це м'ясо вже саме по собі дуже соковите і ніжне, тоді додавати харчову соду вже немає сенсу. А ось для котлет з яловичини, свинини, м'ясного асорті вона справжня необхідність. Всі ці види м'яса більш жорсткі, а завдяки соді вони стануть більш м'якими. Додатково сода прибере характерний запах яловичини, який не всім до вподоби.

Для чого у фарш кладуть соду? Насамперед, сода робить м'ясо м'яким та соковитим, вона здатна усунути сторонні запахи. Просто додайте невелику кількість соди до фаршу і смажте котлети як звичайно. Побачите, что смак страви зміниться на краще.

Скільки харчової соди кладуть до м'ясного фаршу, щоб було смачно? Додавати харчову соду потрібно тоді ж, коли ви кладете до фаршу свої улюблені спеції та сіль. Пропорції доволі прості: на 500 г фаршу потрібно взяти 1/2 ч. ложки соди. Все добре перемішайте і залишіть фарш на 30 хвилин.

Коли на соду впливає висока температура, вона входить у реакцію, пом'якшуючи волокна м'яса і прибираючи сторонні аромати. Спробуйте додавати соду не лише у котлети, але й запіканки з фаршу чи будь-які м'ясні начинки.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
19 076
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
13 169
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
12 707
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
8 677
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 538
"Так сильно ще не смерділо": чернівчани скаржаться на сморід у різних частинах міста
8 163
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 557
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
6 432
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
5 770
На Прикарпатті чоловік знайшов два гігантські білі гриби
5 711


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.