
Початок червня – сезон полуниці. Ягоди є корисними й смачними, але часто можуть гнити, тому для того, щоб вони якомога довше зберігалися, треба один важливий секрет.
Полуницю можна їсти з цукром, зі сметаною, додавати до сніданку чи десертів, втім ягоди не здатні зберігатися тривалий час, пише 24 Канал.
Як довго зберігати полуницю
Після купівлі ягід ми одразу ставимо їх у холодильник в контейнері чи кульку, однак так робити не варто. Кульок утворює всередині вологу й цвіль, тому є набагато інший альтернативний спосіб.
Вам потрібна будь-яка герметична банка. На дно потрібно покласти паперовий кухонний рушник, який вбере зайву вологу з полуниці. Акуратно поскладайте ягоди в банку, не утрамбовуючи, а тоді зверху закрийте банку ще одним паперовим рушником, який також буде вбирати надлишок вологи.
Завдяки цьому методу ягоди будуть свіжими набагато довше. Лише після такого лайфхаку ягоди можна поставити у холодильник. Для того, щоб ягоди змогли простояти до тижня часу, складати в банку їх треба немитими, оскільки вимиті ягоди починають дуже швидко псуватися.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram