Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

новини / Здоров'я
977
0
Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси


Сир зараз у моді, і різні експерти та кулінари рекомендують додавати його у всілякі страви - від випічки до соусів і навіть морозива. Але чи такий він корисний з погляду поживних речовин і чи варто їсти його щодня? Портал EatingWell зібрав думки дієтологів і результати досліджень, щоб відповісти на це запитання.

По це пише УНІАН.



Високий вміст білка

Однією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що білок не тільки допомагає зберегти м'язову масу, а й допомагає скинути вагу і підтримувати її.

Підтримує здоров'я кісток

Сир містить важливі поживні речовини, такі як кальцій і фосфор, які відіграють вирішальну роль у здоров'ї кісток. Крім того, що кальцій є найпоширенішим мінералом в організмі, він також необхідний для забезпечення структури кісток і зубів. Фосфор забезпечує підтримку здоров'я кісток і зубів, і також відіграє роль у виробленні енергії та хімічних процесах в організмі.

Метааналіз, що вивчає користь сиру для здоров'я, включно з кисломолочним сиром, виявив зниження ризику переломів у людей, які регулярно включали сир у свій раціон. Результати показали зниження ризику перелому шийки стегна на 14% при кожному збільшенні щоденного споживання сиру на 30 грамів.

Може підтримувати рівень цукру в крові

Дослідження підтверджують, що білок не тільки сповільнює швидкість спорожнення шлунка, але й також активує гормони інкретини, які впливають на інсулін і допомагають регулювати рівень цукру в крові.

Може поліпшити здоров'я кишківник

Дослідження показують, що пробіотики сімейства Lactobacillus, які містяться в молочних продуктах, особливо важливі для мікробіома кишечника. Ці корисні кишкові бактерії допомагають підтримувати бар'єр нашого кишківника і підтримувати наші імунні реакції.

Поживна цінність кисломолочного сиру може значно відрізнятися залежно від бренду та сорту. Важливо вибрати той, який найкраще підходить для ваших особистих потреб у сфері здоров'я. З огляду на це, завжди краще вибирати бренд, який не містить доданих цукрів або сиропів. Ви також можете додавати сир в овочеві та фруктові салати, використовувати як намазку на тост і як інгредієнт для смузі - замість протеїну.

Раніше дієтологиня назвала альтернативу сиру - з такою самою користю, але набагато привабливішу в плані смаку - сир рікотта.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
76 170
Відкриття ТРЦ «Bukovyna Mall» та скандал у Чернівецькій ОВА: головне за добу
73 175
«Тут культура кави вища»: у Чернівцях подружжя з Курахового відновило власний бізнес
41 422
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
32 709
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
31 146
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
25 537
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
24 374
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
24 013
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
20 344
«Там життя може обірватися будь-якої миті»: прикордонник із Буковини з перших днів на війні — відео
15 967