Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

новини / Здоров'я
250
0
Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси


Сир зараз у моді, і різні експерти та кулінари рекомендують додавати його у всілякі страви - від випічки до соусів і навіть морозива. Але чи такий він корисний з погляду поживних речовин і чи варто їсти його щодня? Портал EatingWell зібрав думки дієтологів і результати досліджень, щоб відповісти на це запитання.

По це пише УНІАН.



Високий вміст білка

Однією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що білок не тільки допомагає зберегти м'язову масу, а й допомагає скинути вагу і підтримувати її.

Підтримує здоров'я кісток

Сир містить важливі поживні речовини, такі як кальцій і фосфор, які відіграють вирішальну роль у здоров'ї кісток. Крім того, що кальцій є найпоширенішим мінералом в організмі, він також необхідний для забезпечення структури кісток і зубів. Фосфор забезпечує підтримку здоров'я кісток і зубів, і також відіграє роль у виробленні енергії та хімічних процесах в організмі.

Метааналіз, що вивчає користь сиру для здоров'я, включно з кисломолочним сиром, виявив зниження ризику переломів у людей, які регулярно включали сир у свій раціон. Результати показали зниження ризику перелому шийки стегна на 14% при кожному збільшенні щоденного споживання сиру на 30 грамів.

Може підтримувати рівень цукру в крові

Дослідження підтверджують, що білок не тільки сповільнює швидкість спорожнення шлунка, але й також активує гормони інкретини, які впливають на інсулін і допомагають регулювати рівень цукру в крові.

Може поліпшити здоров'я кишківник

Дослідження показують, що пробіотики сімейства Lactobacillus, які містяться в молочних продуктах, особливо важливі для мікробіома кишечника. Ці корисні кишкові бактерії допомагають підтримувати бар'єр нашого кишківника і підтримувати наші імунні реакції.

Поживна цінність кисломолочного сиру може значно відрізнятися залежно від бренду та сорту. Важливо вибрати той, який найкраще підходить для ваших особистих потреб у сфері здоров'я. З огляду на це, завжди краще вибирати бренд, який не містить доданих цукрів або сиропів. Ви також можете додавати сир в овочеві та фруктові салати, використовувати як намазку на тост і як інгредієнт для смузі - замість протеїну.

Раніше дієтологиня назвала альтернативу сиру - з такою самою користю, але набагато привабливішу в плані смаку - сир рікотта.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують