Їх замовляють щодня! Ресторатор назвав українські страви, які найбільше люблять в Італії

новини / Смачні рецепти
1 521
0
Їх замовляють щодня! Ресторатор назвав українські страви, які найбільше люблять в Італії

Італійці не просто скуштували українську кухню - вони її полюбили. Вареники, борщ і деруни стали для них не екзотикою, а частиною гастрономічного досвіду, до якого хочеться повертатися знову і знову.

Про це розповів ресторатор Микола Олексів.



За його словами, за останні роки українська кухня у його закладі завоювала постійну аудиторію серед італійських гостей.

"Коли ми починали, італійців було одиниці. А зараз до 30% наших гостей саме вони. І вони в захваті! Вони обожнюють вареники, деруни, борщ. Часто навіть замовляють одне й те саме, бо вже знають, що це смачно", - каже ресторатор.

Найбільше популярність мають вареники - з картоплею, капустою чи вишнями.

"Це, можна сказати, наш бренд", - зазначає Олексів.

Деруни - другий хіт, за кількістю замовлень щовечора не поступаються вареникам. Борщ - також стабільний фаворит. Микола ділиться, що часто ті, хто вперше куштують, борщ, просять приготувати його й наступного дня.

Окрема історія - м'ясо. Італійці із захватом замовляють шашлик і ребра, відзначаючи не лише смак, а й українські способи маринування.

"Є клієнти, які приходять і кажуть: ‘Ми хочемо тільки ваші ребра. Ми таких ніде не їли", - розповідає Микола.

Та не лише смак вражає італійців. Їх щиро дивує атмосфера українського закладу - можливість довго сидіти, вечеряти, слухати музику.

"Вони кажуть: ‘У вас як вдома! У них усе - за таймером. А у нас - як вдома: можна розслабитися, поспілкуватися, насолодитися. Оце їм дуже імпонує", - додає він.

Українська гостинність, жива музика, щирість і тепло - усе це створює досвід, якого не знайдеш у типових італійських ресторанах. І саме це перетворює українську кухню для італійців на щось значно більше, ніж просто смачну їжу.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
38 248
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
21 274
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
15 122
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
11 395
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
8 019
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 446
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
5 986
Замість спортивного об’єкта - житло: як ділянка під спорт у центрі Чернівців перетворилася на багатоповерхівку
5 560
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 331
Повернувся з російського полону і знову пішов на фронт. Історія захисника з Буковини
4 086


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.