
Магній - ключовий мінерал для здоров’я серця, м’язів і нервової системи. Але чи знаєте ви, в якому продукті його найбільше? Мова йде про гарбузове насіння, яке не лише зміцнює організм, а й може покращити настрій.
Про це пише РБК-Україна.
Чому магній необхідний організму
Магній - це незамінний мінерал, який підтримує сотні ферментних реакцій, що забезпечують належне функціонування організму. Він бере участь у виробленні енергії, синтезі білка, а також у роботі м’язів і нервів.
Також контролює рівень глюкози в крові, допомагає регулювати артеріальний тиск і є критично важливим для розвитку кісток. Відіграє певну роль у сні, фізичних вправах і навіть настрої.
Добова норма споживання магнію становить 400-420 міліграмів для чоловіків та 310-320 міліграмів для жінок.
Продукт з найбільшим вмістом магнію
Дієтолог Джой Бауер розповів, що гарбузове насіння є одними з найкращих джерел магнію.
Порція смаженого гарбузового насіння (30 г) містить:
калорії - 163
білок - 8,5 грамів
жир - 14 грамів
вуглеводи - 4 грами
клітковина - 2 грами
магній - 156 міліграмів
Одна порція гарбузового насіння забезпечує майже 40% добової норми магнію, а також білок, корисні жири, клітковину та мікроелементи, які корисні для здоров'я.
Таке насіння - одне з найкорисніших для вживання. Вражаючий вміст магнію означає, що гарбузове насіння може допомогти знизити кров'яний тиск, підтримувати міцність кісток і покращити сон.
Насіння є головним джерелом рослинного білка та містить усі дев'ять незамінних амінокислот. Крім того, воно багате на корисні ненасичені жири, які підтримують здоров'я серця, знижуючи рівень поганого холестерину (ЛПНЩ). Воно також є гарним джерелом протизапальних омега-3 жирних кислот.
Хрустке насіння багате на цинк - 30 г забезпечує 18% добової норми, що робить їх перекусом, що зміцнює імунітет, а також є гарним джерелом рослинного заліза.
Крім того, вони містять корисні антиоксиданти та рослинні сполуки.
Як їсти більше гарбузового насіння
Гарбузове насіння - це зручна закуска, яку можна вживати окремо, сирою або смаженою та солоною.
Ви можете посмажити в духовці гарбузове насіння, що дозволить вам контролювати вміст солі. Насіння також можна додавати до йогурту, супів і салатів.
До того ж якщо перемолоти гарбузове насіння з олією, зеленню, часником і лимонним соком, то вийде домашній соус песто.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram