
Сертифікована дієтологиня Стефані Браун розповіла, чим корисний чорнослив, чому його щоденне вживання може бути корисним для здоров'я серця.
Про це пише УНІАН.
Чорнослив - користь і шкода
Чорнослив - багатий на клітковину фрукт, який, як відомо, допомагає випорожненню кишківника. Але деякі нові дослідження показують, що він може запропонувати більше, ніж просто полегшення закрепів, зазначила фахівчиня у своїй статті для verywellhealth.com.
За словами дієтолога, згідно з двома новими дослідженнями, щоденне вживання чорносливу може поліпшити рівень холестерину, одночасно знижуючи окислювальний стрес і запалення.
"Чорнослив може підтримувати здоров'я серцево-судинної системи. Але ми тільки на вершині айсберга, вивчаючи це, тож нам потрібно трохи глибше вивчити ці результати і, можливо, повторити їх", - зазначила магістерка громадської охорони здоров'я, сертифікована дієтологиня та консультантка з харчування Каліфорнійської ради з чорносливу Андреа Н. Джанколі.
Інше дослідження, опубліковане 2021 року, показало, що вживання 50-100 грамів чорносливу щодня також було пов'язане зі зниженням ризику серцевих захворювань.
Як зазначила співавторка дослідження, професорка фізичних вправ і дієтології в Університеті штату Сан-Дієго Ширін Хушманд, зниження рівня холестерину й маркера запалення, ймовірно, було пов'язане з поліпшенням рівня антиоксидантів.
При цьому в публікації акцентується, що свіжі сливи або сливовий сік можуть не володіти такими ж корисними властивостями.
Чорнослив містить багато клітковини, тому вам варто почати додавати її у свій щоденний раціон поступово. Варто пам'ятати, що додавання занадто великої кількості клітковини за один раз може призвести до спазмів, здуття живота або закрепів.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram