Шкодить печінці та ниркам: сезонна ягода, якою не варто зловживати

новини / Здоров'я
436
0
Шкодить печінці та ниркам: сезонна ягода, якою не варто зловживати


Полуниці вже повно на ринку, і після сірої зими дуже хочеться потішити себе соковитими ягодами. Полуниця й справді містить багато вітамінів і корисних мінералів.  Проте їсти її щодня ще й великий кількості - не варто.

Про це пише Радіо Трек.



  Вживання полуниці легко провокує алергію, свербіж, кропив'янку і навіть набряк Квінке.

Ризикам схильні навіть ті люди, які ніколи не мали негативної реакції на ягоду. Також насіння полуниці — зернятка з ворсинками на її поверхні — може бути небезпечним для людей, які мають проблеми з шлунком чи кишківником.

Річ у тому, що насіння подразнює слизову і призводить до загострення виразки шлунка та кишківника.  Це насіння взагалі не перетравлюється і може дряпати слизову, — пояснює дієтолог.

Крім того, при вирощуванні полуниці часто застосують хімічні препарати. Надмірне споживання ягоди, яку обробляли від шкідників агресивними засобами, порушує роботу печінки та нирок.

Щоб уникнути неприємних наслідків, лікарі радять не їсти на день понад 200 г полуниці.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують