Чим корисні горіхи макадамія: дієтолог розкрила головні переваги

новини / Здоров'я
464
0
Чим корисні горіхи макадамія: дієтолог розкрила головні переваги


Горіхи макадамія кремові, маслянисті та сповнені поживних речовин. Ці горіхи часто додають у печиво, але вони можуть запропонувати набагато більше.

Дієтолог Марісса Мешулам зазначила, що горіхи макадамія вважаються протизапальною їжею, що приносить масу користі для здоров'я, пише УНІАН.



Горіхи макадамія містять флавоноїди і токотрієноли, які є антиоксидантними сполуками. За словами Мешулам, антиоксиданти борються з вільними радикалами, які спричиняють ушкодження клітин і запалення.

Горіхи багаті на "хороші" мононенасичені жири, які зменшують запалення, пригнічуючи запальні білки. Це важливо, оскільки надмірне тривале запалення може пошкодити ДНК, збільшуючи ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця.

За словами Мешулам, мононенасичені жири знижують рівень "поганого" холестерину. Це примітно, оскільки високий рівень холестерину може збільшити ризик серцевих захворювань.

Також ці горіхи підтримують здоров'я мозку. "Мозок здебільшого складається з жирів, тому вживання в їжу продуктів, багатих на корисні жири, наприклад тих, що містяться в горіхах макадамія, допомагає підтримувати здоров'я мозку", - пояснила Мешулам.

Горіхи макадамія також містять вітамін Е, додала вона. Ця важлива поживна речовина може сповільнити або запобігти нейродегенеративним захворюванням мозку, включно з хворобою Альцгеймера.

Навіть кишківник отримає користь від горіхів макадамія. "Горіхи макадамія є джерелом розчинної клітковини, яка служить пребіотиком для кишкових бактерій, тобто вона допомагає живити корисні мікроби в кишківнику", - сказала Мешулам.

Таким чином, щоденна порція з 10-12 горіхів макадамії буде корисна для здоров'я.

Як їсти горіхи макадамії

Горіхи макадамії вживаються самі по собі, як начинка і у випічці. Цей горіх універсальний у багатьох рецептах.

Він підходить для десертів, випічки хліба, супів і салатів та навіть м'яса.

Також можна використовувати олію макадамії. За словами Мешулам, олія макадамії має протилежний ефект, бо в ній відносно мало жирних кислот омега-6 і багато протизапальних жирів. Нею можна заправити салат.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.