Не купуй це морозиво: як за 10 секунд розпізнати фальшивку в магазині

новини / Здоров'я
1 064
0
Не купуй це морозиво: як за 10 секунд розпізнати фальшивку в магазині

Ви навіть не уявляєте, скільки "хімії" може містити звичайне морозиво з полиці супермаркету. Але є простий спосіб розпізнати фальшивку за лічені секунди - просто подивіться уважніше.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про ключові ознаки, які допоможуть розпізнати морозиво з надлишком штучних добавок або порушеннями умов зберігання.



Склад: менше - краще

Найякісніше морозиво має простий склад: молоко, вершки, цукор, натуральні ароматизатори. Все. Наявність довгого переліку інгредієнтів, особливо з позначками Е, може свідчити про використання штучних добавок.

Особливо слід уникати продуктів з Е407 (карагенан), Е466 (карбоксиметилцелюлоза) та Е476 (соєвий лецитин), які можуть викликати алергічні реакції або розлади травлення.

ДСТУ: орієнтир якості

Звертайте увагу на маркування ДСТУ на упаковці. Морозиво, виготовлене за стандартом ДСТУ 4733:2007, містить лише молочні жири та не має рослинних замінників.

А от інші стандарти, такі як ДСТУ 4734:2007 або ДСТУ 4735:2007, допускають використання рослинних жирів та інших добавок.

Температура та консистенція

Морозиво повинно зберігатися при температурі не вище -18 градусів. Якщо продукт м'який на дотик або має деформовану форму, це може свідчити про порушення температурного режиму та повторне заморожування, що сприяє розвитку бактерій.

Колір та текстура

Якщо говорити про фруктове морозиво, то його надто яскравий або неприродний колір може вказувати на наявність штучних барвників. Якісний продукт має однорідну текстуру без кристалів льоду. Наявність кристалів майже завжди свідчить про порушення умов зберігання.

Термін придатності

Мало хто знає, але морозиво може зберігатися до двох років. Однак найкраще все ж обирати продукт зі свіжим терміном виготовлення. Чим менше часу пройшло з моменту виробництва, тим вища ймовірність збереження смакових якостей та відсутності шкідливих бактерій.


Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 731
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 470
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 875
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 624
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 516
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 394
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 374
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 087
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 086
Загорівся магазин: на Буковині за добу сталося три пожежі
1 916


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.