
Оселедець багатий омега-3 поліненасиченими жирними кислотами. За цим показником вона входить до першої трійки харчових продуктів.
Про це повідомляє Радіо Трек.
Найдоступніша та найпопулярніша риба знижує ризик серцево-судинних та онкологічних захворювань, нормалізує роботу нервової системи та щитоподібної залози, зберігає гостроту зору та покращує стан шкіри та волосся.
При цьому в оселедця є лише один недолік. Їсти її люблять солоною, і вона містить багато солі. А сіль категорично протипоказана гіпертонікам. Але тут є вихід.
Краще купувати оселедець свіжим або мороженим, тоді його можна запікати або смажити.
Перед вживанням будь-яких лікарських препаратів потрібно проконсультуватися з лікарем і здати аналізи на дефіцити вітамінів.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram