Чудо-продукт чи маркетинг? Дієтологиня розповіла всю правду про популярне масло

новини / Здоров'я
621
0
Чудо-продукт чи маркетинг? Дієтологиня розповіла всю правду про популярне масло


Масло ГХІ хвалять за користь для травлення, імунітету та навіть мозку. Але чи справді це "золото" серед жирів та настільки корисне, як про нього говорять?

Про це повідомляє дієтологиня Наталя Самойленко.



Чим корисне масло ГХІ

Продукт не містить молочного білка (казеїну) та лактози, тож часто підходить людям з непереносимістю молока.

Містить масляну кислоту (butyric acid), яка сприяє здоров’ю кишківника, зменшує запалення й підтримує мікрофлору.

"Як його люблю і сама використовую, і це не просто моя особиста любов. Я, як лікар розумію, що це класний і хороший продукт. Тобто це звичайне топлене масло вершкове. Під час оцього процесу з нього зникає сироватка та молочні білки - залишається майже 100% жир", - розповіла експерт.

Цей жир можна використовуватися для приготування їжі, тому що це масло досить стабільне і в ньому менше утворюється продуктів перекисного окиснення.

Дієтолог зазначила, якщо вам дуже захотілось яєчню посмажити, то замість соняшникової олії краще взяти масло ГХІ.

Таке масло має високий поріг димлення, що робить його стабільним для приготування їжі на високих температурах, на відміну від багатьох рослинних олій.

Завдяки вітаміну E та іншим сполукам, ГХІ сприяє боротьбі зі старінням і окислювальним стресом.

Важливо знати, що масло ГХІ доволі калорійне, тому важливо не перевищувати помірну норму (1-2 чайні ложки на день).

Як приготувати ГХІ вдома

Для приготування знадобиться 500 г або 1 кг вершкового масла (82,5% жирності, без добавок).

Далі потрібно взяти каструлю з товстим дном і покласти масло, розтопити його на маленькому вогні, не доводячи до кипіння.

Масло почне пінитися - це виходить волога. Продовжуйте варити 15-30 хвилин на мінімальному вогні, поки воно не стане прозорим і не набуде золотистого кольору.

Зберіть піну ложкою або процідіть через марлю чи дрібне сито. Осад (білкові залишки) повинен залишитися на дні, а зверху - чистий золотистий жир.

Далі перелийте масло у скляну банку. Після охолодження воно стане густішим та готовим до споживання.

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.