Які гриби у весняному лісі можна збирати відрами: це простіше, ніж ви думаєте

новини / Лайфхаки
10 404
0
Які гриби у весняному лісі можна збирати відрами: це простіше, ніж ви думаєте


Весна - чудовий час для збору грибів. Досвідчені грибники знають, що в лісі можна знайти великі врожаї грибів, які ростуть групами.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про два види грибів, які завжди ростуть поруч у великій кількості вже навесні.



Гливи

Гливи - одні з найпростіших для збору грибів, оскільки вони ростуть великими колоніями. Вони мають м’ясистий капелюшок сіруватого, бурого або фіолетового відтінку та коротку ніжку.

Ці гриби переважно ростуть на пнях, стовбурах ослаблених або повалених дерев, особливо тополь, верб та вільх. Гливи можна зустріти навіть у міських парках або посадках біля доріг. Вони з’являються вже на початку весни, коли температура стає стабільно вище нуля.

Завдяки щільній структурі, вони добре переносять транспортування та довго зберігаються у свіжому вигляді. Зібрані гливи чудово підходять для тушкування, запікання та навіть приготування грибних котлет.

Зимові опеньки

Зимові опеньки - ще один цінний гриб, який можна знайти у великій кількості. Вони мають жовто-оранжевий капелюшок, який стає слизьким після дощу, та темну ніжку. Ці гриби ростуть на ослаблених або мертвих деревах, особливо на вербах, тополях і липах.

Шукати їх варто у вологих лісах, уздовж річок та струмків, де багато старих пнів. Вони відмінно підходять для приготування супів, адже мають приємний грибний аромат і ніжну текстуру. Навесні зимові опеньки ще зберігають свою свіжість після холодної пори року, тому легко знайти міцні, незіпсовані екземпляри. Ці гриби також можна вирощувати самостійно, якщо створити відповідні умови.

Де шукати і як правильно збирати гриби

Щоб знайти багато глив і зимових опеньків, слід обирати змішані ліси з великою кількістю старих дерев.

Гливи найкраще ростуть на вологих пнях та ослаблених деревах, особливо після дощів. Зимові опеньки частіше зустрічаються біля водойм, на затінених ділянках, де повітря більш вологе. Збирати ці гриби потрібно акуратно, обрізаючи ніжку ножем або відламуючи біля основи, щоб не пошкодити грибницю.

Важливо також перевіряти гриби на наявність пошкоджень, адже навіть навесні можна зустріти зіпсовані екземпляри. Оскільки гливи та зимові опеньки ростуть великими групами, з одного місця можна набрати ціле відро. Якщо знати правильні місця, можна повертатися додому з лісу з чудовим урожаєм.

Як найкраще готувати зібрані гриби

Гливи та зимові опеньки універсальні у приготуванні та підходять для різних страв. Їх можна смажити з цибулею, тушкувати в сметані, додавати у супи або маринувати на зиму.

Гливи добре зберігають форму під час приготування, тому їх часто запікають або використовують у грибних котлетах. Зимові опеньки ідеально підходять для супів та рагу, адже мають ніжну текстуру та приємний аромат.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.