
Кожна господиня хоче смачно нагодувати свою сім'ю, але не завжди є можливість купити продукти в потрібній кількості. З іншого боку, іноді підводить забудькуватість - у холодильнику основного інгредієнта менше, ніж необхідно.
Про це пише УНІАН.
Що покласти в котлети для пишності - варіанти
Існує кілька продуктів, які можна додати у фарш, навіть якщо його зовсім мало. Вони збільшать масу сирого м'ясного продукту і дозволять вам насмажити набагато більше котлет, ніж якби ви обійшлися без додаткових інгредієнтів. Отже, запам'ятовуйте, що додати в котлети для маси.
Рис або картопля
Для того, щоб швидко збільшити масу сирого фаршу, можна натерти в нього 2-3 бульби картоплі. Ті, хто не хоче використовувати картоплю, має альтернативу - варений рис. Пів склянки або склянку рису потрібно відварити, остудити й тільки потім додати в сирий фарш. Деякі господині скажуть, що це вже не котлети з курячого фаршу чи будь-якого іншого, а тюфтельки. Можливо й так, але менш смачними вони від цього не стали.
Вівсяні пластівці
Ще один бюджетний варіант, яким користуються багато господинь - ніхто й не здогадається, що в котлетах мало м'яса. Розповідаємо, як зробити такі курячі котлети (з вівсяною найкраще поєднується саме курячий фарш). Вам знадобляться:
300 гр фаршу;
1 склянка вівсяних пластівців;
1 ріпчаста цибуля;
2-3 часточки часнику;
1 ст.л манки;
1 яйце.
Вівсяні пластівці викласти на тарілку, залити окропом і накрити кришкою, почекати 10 хвилин, доки пластівці не розбухнуть. Поки чекаєте, нашаткувати ріпчасту цибулю і натерти на тертці часник. Викласти у фарш пластівці, цибулю, часник, а також вбити 1 яйце і всипати 1 ст. л. манки. Такий нехитре приймання допоможе швидко збільшити масу сирого фаршу в 2 рази. Додатково за бажанням можна додати тертий сир, але легко обійтися і без нього. З отриманого фаршу сформувати котлети й обсмажити їх із двох боків до готовності на пательні, змащеній олією.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram